Начин на приготвяне:

1. Използвайте прясна, ситно смляна кайма от телешко месо. Сложете я в купа и към нея добавете нарязаните на ситно кисели краставички и лук, кетчупа, горчицата и сос "Уорчестър". Овкусете с малко сол и черен пипер, както и с щипка захар. Омесете каймата добре с ръце. Оставете я да почине 15 минути.
2. За тестото смесете в купа съставките и омесете гладко тесто. Оставете го да втаса на топло за 30 минути.
3. Оформете големи, кръгли топки и ги поставете в тавичка. Поръсете ги със сусам и ги печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса 30 минути.
4. за дресинга разбъркайте добре майнозата с пресования чесън и ситно нарзяния магданоз.
5. От каймата оформете големи, плоски кюфтета. Загрейте грил-тиган и сипете 1 с.л. олио в него. Печете бургерите по 2-3 минути от всяка страна, на средноумерен огън.
6. Обелете и нарежете на много тънки филийки картофите. Изпържете ги в тиган с 3-4 с.л. олио, до златисто.
7. Разрежете всяка питка на две. Намажете всяка половина с дресинг. Върху долната част поставете листо зелена салата по избор, бургер, тънко парче кашкавал, кръгче домат, кръгче лук и захлупете. Сервирайте бургерите с картофен чипс.

Продукти

За бургерите:

  • 500 г телешко месо
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. кетчуп
  • 1 ч.л. сос Уорчестър
  • 0.5 глава лук
  • 2 кисели краставички
  • сол и черен пипер
  • щипка захар

За питките:

  • 300 г брашно
  • 0.5 пакетче суха мая
  • щипка захар
  • щипка сол
  • 100 мл вода

За дресинга:

  • 2 с.л. майонеза
  • 0.5 скилидка чесън
  • 2 стръка магданоз

За гарниране:

  • 1 домат
  • листа зелена салата
  • 1 глава червен лук
  • 100 г кашкавал
  • 200 г картофи

Свързани рецепти