Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколада на водна баня. Щом шоколадът се разтопи, дръпнете го от огъня и добавете мекото масло. Разбъркайте докато то се разтопи.
2. В купа разбийте яйцата със захарта. След това добавете и млякото. Смесете брашното и какаото и ги добавете и тях. разбъркайте хубаво.
3. Прибавете яйчената смес към шоколада и разбъркайте хубаво. Сместа се получава течна.
4. Намажете с мазнина квадратна дълбока тавичка, постелете я с хартия /оставете краищата на хартията да стърчат, за да може да извадите сладкиша по-лесно/ и изсипете сместа. Отгоре поръсете целите орехи. Изпечете сладкиша за 45 минути на 180 градуса.
5. Извадете изпечения и поизстинал сладкиш от тавичката и го нарежете на квадрати.

Продукти

  • 500 мл прясно мляко
  • 200 г меко масло
  • 300 г захар
  • 4 яйца
  • 250 г черен шоколад
  • 150 г брашно с набухвател
  • 20 г какао
  • 1 щипка сол
  • 70 г орехи

Свързани рецепти