Начин на приготвяне:
1. Разтопете шоколада на водна баня. Щом шоколадът се разтопи, дръпнете го от огъня и добавете мекото масло. Разбъркайте докато то се разтопи.
2. В купа разбийте яйцата със захарта. След това добавете и млякото. Смесете брашното и какаото и ги добавете и тях. разбъркайте хубаво.
3. Прибавете яйчената смес към шоколада и разбъркайте хубаво. Сместа се получава течна.
4. Намажете с мазнина квадратна дълбока тавичка, постелете я с хартия /оставете краищата на хартията да стърчат, за да може да извадите сладкиша по-лесно/ и изсипете сместа. Отгоре поръсете целите орехи. Изпечете сладкиша за 45 минути на 180 градуса.
5. Извадете изпечения и поизстинал сладкиш от тавичката и го нарежете на квадрати.
2. В купа разбийте яйцата със захарта. След това добавете и млякото. Смесете брашното и какаото и ги добавете и тях. разбъркайте хубаво.
3. Прибавете яйчената смес към шоколада и разбъркайте хубаво. Сместа се получава течна.
4. Намажете с мазнина квадратна дълбока тавичка, постелете я с хартия /оставете краищата на хартията да стърчат, за да може да извадите сладкиша по-лесно/ и изсипете сместа. Отгоре поръсете целите орехи. Изпечете сладкиша за 45 минути на 180 градуса.
5. Извадете изпечения и поизстинал сладкиш от тавичката и го нарежете на квадрати.
Продукти
- 500 мл прясно мляко
- 200 г меко масло
- 300 г захар
- 4 яйца
- 250 г черен шоколад
- 150 г брашно с набухвател
- 20 г какао
- 1 щипка сол
- 70 г орехи