Бананови сладки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете на ситно фурмите и ядките.
2. В купа сложете овесените ядки и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете нарязаните ядки и фурми. Разбъркайте.
3. Обелете и нарежете бананите. Намачкайте ги с вилица и ги добавете в купата при останалите продукти. Разбъркайте.
4. Намажете с масло квадратна тавичка /21 х 21 см/ и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа и хубаво я притиснете с мокри ръце. Поръсете сладкиша с канела. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. След изстиване нарежете на еднакви квадратчета.
2. В купа сложете овесените ядки и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете нарязаните ядки и фурми. Разбъркайте.
3. Обелете и нарежете бананите. Намачкайте ги с вилица и ги добавете в купата при останалите продукти. Разбъркайте.
4. Намажете с масло квадратна тавичка /21 х 21 см/ и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа и хубаво я притиснете с мокри ръце. Поръсете сладкиша с канела. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. След изстиване нарежете на еднакви квадратчета.
Продукти
- 30 г сушени фурми без костилки 40 г смес от ядки - орехи лешници орехи пекан 2 банана 1 шушулка ванилия 240 г овесени ядки щипка сол 1 с.л. канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо