Бадемови бисквити
1. Разтопете маслото и го добавете към захарта. Разбъркайте хубаво и добавете портокаловия сок, а след това и брашното. Получава се рядко тесто, което трябва да се сложи в хладилник да се стегне.
2. Постелете плоска тава с хартия за печене и оформете с помощта на лъжица купчинки от тестото на достатъчно разстояние една от друга. След това покрийте купчинките с по-плътно прозрачно фолио или с няколко пласта такова. С помощта на тиган или тенджерка разплескайте купчинките тесто.
3. Внимателно отлепете прозрачното фолио и поръсете бадемите върху бисквитите. Изпечете сладките за 12 минути на 160 градуса.
4. Щом извадите сладките от фурната ги прехвърлете върху по-тънка точилка да придобият по-обемна форма.

Продукти

  • 65 г масло 120 г пудра захар 50 мл портокалов сок 35 г брашно 75 г филирани бадеми

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички