Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бадемови бисквити

категория 0/5
1. Разтопете маслото и го добавете към захарта. Разбъркайте хубаво и добавете портокаловия сок, а след това и брашното. Получава се рядко тесто, което трябва да се сложи в хладилник да се стегне.
2. Постелете плоска тава с хартия за печене и оформете с помощта на лъжица купчинки от тестото на достатъчно разстояние една от друга. След това покрийте купчинките с по-плътно прозрачно фолио или с няколко пласта такова. С помощта на тиган или тенджерка разплескайте купчинките тесто.
3. Внимателно отлепете прозрачното фолио и поръсете бадемите върху бисквитите. Изпечете сладките за 12 минути на 160 градуса.
4. Щом извадите сладките от фурната ги прехвърлете върху по-тънка точилка да придобият по-обемна форма.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен