Американски кифлички
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Омесете тестото в кухненски робот като смесите всички продукти без млякото. Щом започне бъркането наливайте млякото на тънка струйка докато се поеме. По същия начин постъпете, ако месите тестото с ръце. Оформете тестото на топка и го сложете в намазнена купа, покрито с прозрачно фолио да втасва. Сложете го в хладилник поне за половин час.
2. В купа смесете маслото, кафявата захар и малко мед, за да се получи гладка смес.
3. В друга купа смесете маслото, канелата, брашното и захарта.
4. Извадете тестото и го разточете на кора с приблизителни размери 60 х 40 см. Нанесете от сухата смес с канела на 3/4 от площта на тестото, като оставите горния край свободен. Намажете този край с яйце и започнете да навивате руло от долната страна, откъм дългата страна. Нарежете рулото на 12 парчета.
5. Намазнете хубаво гнездата на форма за мъфини и разпределете сместа с масло и мед на дъното на всяка. Загладете отгоре и сложете по 3 орехови ядки в гнездо, като притискате леко. Отгоре наредете парчетата руло и ги оставете да втасат половин час на стайна температура. След това ги изпечете на 180 градуса за 25 минути.
6. При изваждането на кифлите от формата е важно да не се прави веднага след изпичането, но и да не се чака много, защото карамелът ще залепне.
2. В купа смесете маслото, кафявата захар и малко мед, за да се получи гладка смес.
3. В друга купа смесете маслото, канелата, брашното и захарта.
4. Извадете тестото и го разточете на кора с приблизителни размери 60 х 40 см. Нанесете от сухата смес с канела на 3/4 от площта на тестото, като оставите горния край свободен. Намажете този край с яйце и започнете да навивате руло от долната страна, откъм дългата страна. Нарежете рулото на 12 парчета.
5. Намазнете хубаво гнездата на форма за мъфини и разпределете сместа с масло и мед на дъното на всяка. Загладете отгоре и сложете по 3 орехови ядки в гнездо, като притискате леко. Отгоре наредете парчетата руло и ги оставете да втасат половин час на стайна температура. След това ги изпечете на 180 градуса за 25 минути.
6. При изваждането на кифлите от формата е важно да не се прави веднага след изпичането, но и да не се чака много, защото карамелът ще залепне.
Продукти
- За тестото:1 шушулка ванилия 660 г брашно 70 г захар 14 г суха мая 70 г масло 12 г сол 0.5 лимон настъргана кора 1 яйце 365 мл прясно мляко 3 aardappels 12 coquilles 250 g gemengde paddenstoelen 1 scheutje olijfolie 60 g hazelnoten 30 g boter 1 bosje bieslookЗа карамела:100 г масло 50 г светлокафява захар 50 г мед 50 г захарЗа пълнежа:10 г канела 10 г брашно 36 орехи пекан или орехи 20 г масло 120 г светлокафява захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо