Американски кифлички

Американски кифлички

Начин на приготвяне:

1. Омесете тестото в кухненски робот като смесите всички продукти без млякото. Щом започне бъркането наливайте млякото на тънка струйка докато се поеме. По същия начин постъпете, ако месите тестото с ръце. Оформете тестото на топка и го сложете в намазнена купа, покрито с прозрачно фолио да втасва. Сложете го в хладилник поне за половин час.
2. В купа смесете маслото, кафявата захар и малко мед, за да се получи гладка смес.
3. В друга купа смесете маслото, канелата, брашното и захарта.
4. Извадете тестото и го разточете на кора с приблизителни размери 60 х 40 см. Нанесете от сухата смес с канела на 3/4 от площта на тестото, като оставите горния край свободен. Намажете този край с яйце и започнете да навивате руло от долната страна, откъм дългата страна. Нарежете рулото на 12 парчета.
5. Намазнете хубаво гнездата на форма за мъфини и разпределете сместа с масло и мед на дъното на всяка. Загладете отгоре и сложете по 3 орехови ядки в гнездо, като притискате леко. Отгоре наредете парчетата руло и ги оставете да втасат половин час на стайна температура. След това ги изпечете на 180 градуса за 25 минути.
6. При изваждането на кифлите от формата е важно да не се прави веднага след изпичането, но и да не се чака много, защото карамелът ще залепне.

Продукти

За тестото:

  • 1 шушулка ванилия
  • 660 г брашно
  • 70 г захар
  • 14 г суха мая
  • 70 г масло
  • 12 г сол
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • 1 яйце
  • 365 мл прясно мляко
  • 3 aardappels
  • 12 coquilles
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 1 scheutje olijfolie
  • 60 g hazelnoten
  • 30 g boter
  • 1 bosje bieslook

За карамела:

  • 100 г масло
  • 50 г светлокафява захар
  • 50 г мед
  • 50 г захар

За пълнежа:

  • 10 г канела
  • 10 г брашно
  • 36 орехи пекан или орехи
  • 20 г масло
  • 120 г светлокафява захар

Свързани рецепти