Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Американски кифлички

категория 0/5
1. Омесете тестото в кухненски робот като смесите всички продукти без млякото. Щом започне бъркането наливайте млякото на тънка струйка докато се поеме. По същия начин постъпете, ако месите тестото с ръце. Оформете тестото на топка и го сложете в намазнена купа, покрито с прозрачно фолио да втасва. Сложете го в хладилник поне за половин час.
2. В купа смесете маслото, кафявата захар и малко мед, за да се получи гладка смес.
3. В друга купа смесете маслото, канелата, брашното и захарта.
4. Извадете тестото и го разточете на кора с приблизителни размери 60 х 40 см. Нанесете от сухата смес с канела на 3/4 от площта на тестото, като оставите горния край свободен. Намажете този край с яйце и започнете да навивате руло от долната страна, откъм дългата страна. Нарежете рулото на 12 парчета.
5. Намазнете хубаво гнездата на форма за мъфини и разпределете сместа с масло и мед на дъното на всяка. Загладете отгоре и сложете по 3 орехови ядки в гнездо, като притискате леко. Отгоре наредете парчетата руло и ги оставете да втасат половин час на стайна температура. След това ги изпечете на 180 градуса за 25 минути.
6. При изваждането на кифлите от формата е важно да не се прави веднага след изпичането, но и да не се чака много, защото карамелът ще залепне.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен