Примож Долничар с ново предаване по 24Kitchen

Сряда 22 септември

Manufaktura bide d.o.o., 2021
Примож Долничар с ново предаване по 24Kitchen

 

Познаваме Примож Долничар от кулинарните предавания на 24KITCHEN, в които той ни запознава с родната си Словения и ни разкрива нейните природни и кулинарни забележителности - "От градината на масата" и "От градината на масата: Най-доброто от Словения".

Твърдата си убеденост и привързаност към сезонната храна пък Примож ни показа, готвейки в собственото си кулинарно студио в предаването "В кухнята с Примож".

След това, с "Грил тур с Примож", ни поведе на обиколка из съседните на Словения балкански страни, приготвяйки на жив огън традиционни рецепти на грил или скара.

В новото си кулинарно предаване "Вкусотии от буркана с Примож" Примож се интересува от традиционните начини за съхранение на храната. Точно на прага на есента той ще покаже на зрителите как да съхранят изобилието от продукти за зимата. Кулинарните методи за това са най-различни - консервиране, ферментиране, мариноване и др.

От 10-те епизода на предаването ще научим как да си подквасваме кисело мляко, как да правим сладка и мармалади почти без добавяне на захар, как да съхраним гъби, как да запазим зеленчуците чрез ферментация, как да пречистим масло, как да приготвим доматен сос, както и характерната за Балканите лютеница или айвар.

Във всеки епизод Примож ще се среща с експерт относно представения в епизода продукт или кулинарен метод.

Разбира се, освен съвети, ще има и много вкусни рецепти. Затова не пропускайте премиерата на "Вкусотии от буркана с Примож" на 3-ти септември по 24KITCHEN! Предаването ще се излъчва всеки петък от 13:00 ч., с повторение от 23:00 ч.