Вкусотии от буркана с Примож

Интервю с Примож Долничар

01:36

Следващо излъчване

  1. Петък 24 септември от 13:00

    (Е07)

  2. Петък 24 септември от 13:30

    (Е08)

  3. Петък 24 септември от 23:00

    (Е07)

Описание

Хората се връщат към природата и това се отразява и в кухнята. Когато тя е най-щедра, е добре да знаем как да запазим плодовете й за времето, когато изобилието не е така голямо. Това полезно умение е и вълшебен момент, обединяващ цялото семейство.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Лозови листа

    +

    Ирена Орешник ще обясни процеса на ферментация на млечните продукти и как той помага за съхраняване на хранителните продукти. Примож ще направи кисело мляко, ще постави в саламура лозови листа, с които ще приготви прекрасни лозови сарми.

    Следващо излъчване
    Събота 25 септември от 16:25
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя 26 септември от 11:30
    По 24Kitchen
  • 2

    Гъби

    +

    Гост на Примож е майка му - Лучка Долничар, която ще покаже как се съхраняват манатарки и гъби пачи крак - замразени, със саламура или изсушени. Примож ще приготви вкусна супа с гъбите, съхранени по-рано.

    Следващо излъчване
    Неделя 26 септември от 15:55
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Събота 2 октомври от 11:00
    По 24Kitchen
  • 3

    Сладко

    +

    Примож посещава Мета Харей, която съхранява плодове по стари рецепти - без или с много малко захар. Ще ни покаже как се прави сладко от боровинки и малини, домашен сироп от мента и как да приготвим два различни десерта от едно и също тесто.

    Следващо излъчване
    Неделя 26 септември от 16:25
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Събота 2 октомври от 11:30
    По 24Kitchen
  • 4

    Доматеният сос

    +

    В този епизод Примож ни показва как да консервираме два зеленчука от семейство Картофови. Приготвя печени патладжани в зехтин, два вида доматен сос и накрая - вкусна лазаня с патладжани и домашно приготвен доматен сос.

    Следващо излъчване
    Събота 2 октомври от 16:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя 3 октомври от 11:00
    По 24Kitchen
  • 5

    Зелето

    +

    В този епизод Примож разкрива тайните на ферментацията на зеленчуци. За целта посещава майстора Йорг Зупан, който му показва различни видове процеси на ферментация. Примож залага за ферментация зеле и ряпа и суши зеленчуци за супа.

    Следващо излъчване
    Събота 2 октомври от 16:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя 3 октомври от 11:30
    По 24Kitchen
  • 6

    Краве масло Гхи

    +

    В този епизод Примож ни разкрива тайната на приготвяне на златното масло Гхи, или „рафинирано масло“. То е известно от хиляди години, не гранясва и може да се съхранява на стайна температура. Издържа на високи температури и е отлично за пържене.

    Следващо излъчване
    Неделя 3 октомври от 16:00
    По 24Kitchen
  • 7

    +

    Следващо излъчване
    Петък 24 септември от 13:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 24 септември от 23:00
    По 24Kitchen
  • 8

    +

    Следващо излъчване
    Петък 24 септември от 13:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 24 септември от 23:30
    По 24Kitchen
  • 9

    +

    Следващо излъчване
    Петък 1 октомври от 13:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 1 октомври от 23:00
    По 24Kitchen
  • 10

    +

    Следващо излъчване
    Петък 1 октомври от 13:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък 1 октомври от 23:30
    По 24Kitchen

Статии