Приказният последен епизод на новия сезон на „Бон Апети“

Петък 4 юни

© 2021 THE WALT DISNEY COMPANY BULGARIA
Приказният последен епизод на новия сезон на „Бон Апети“

 

Последният епизод от новия сезон на кулинарната поредица „Бон Апети“ е вдъхновен от кампанията на Disney „НАЙ-ВЕЛИКОТО ПРАЗНУВАНЕ НА ПРИНЦЕСИТЕ“ и се излъчва днес, 4-ти юни. 

Лора и Стоян представят няколко вълшебни рецепти и ги посвещават на любимите си приказни Disney принцеси. Тиквата, която в „Пепеляшка“ се преобразява в каляска, в кухнята на кулинарното дуо ще се превърне в чуден хумус, приготвен с печена тиква, нахут и сусамов тахан. Стоян е удовлетворен от това, че дори без помощта на вълшебна пръчка, успява да придаде нова форма на тиквата, като по този начин отдава почит към усърдността и добротата на една принцеса - Пепеляшка.

Подбраното от двамата готвачи основно ястие, според Лора е достойно да бъде поднесено на вечерята, която омагьосаните придворни сервират на Бел – „Патешко магре с портокалов сос“. Патешките гърди се приготвят бързо и лесно, като стават хрупкави отвън и сочни отвътре, а поднесени с гладкия цитрусов сос, те стават неустоими.  Бел, принцесата от „Красавицата и Звяра“, преследва мечтите си без да се отказва и Лора спонтанно се припознава в нея, като си спомня как е осъществила свое съкровено желание.

Сладкият финал на епизода е посветен на Рапунцел. Вдъхновени от вълшебната ѝ руса плитка, Лора и Стоян създават празнична торта, украсена с плитка от жълт фондан. Между трите какаови блата на тортата се редуват сметанов крем и сладки вишни.

По време на приготвянето на тортата, Лора и Стоян разговарят с младата певица Крисия, която макар и дистанционно, искрено споделя вдъхновението си от приказните принцеси.

Крисия е изпълнителка на новия оригинален сингъл „Само днес“ (на английски “Starting Now”), записан на български специално за кампанията на The Walt Disney Company.

Можете да чуете песента тук - https://www.youtube.com/watch?v=VmPeRlgcCI8

Кампанията на The Walt Disney Company „НАЙ-ВЕЛИКОТО ПРАЗНУВАНЕ НА ПРИНЦЕСИТЕ“ се фокусира върху качествата смелост и доброта, с които героините на Disney вдъхновяват феновете си от цял свят. От щедростта на Пепеляшка и изобретателността на Бел, до самоотвержеността на Мулан и приключенския дух на Ваяна, Disney почита тези силни жени чрез музика, преживявания и инициативи, в които споделя историите на деца, демонстрирали изключителна смелост и доброта.