„Бъдещите кулинарни звезди на Гордън Рамзи" - премиера по 24K

Петък 2 септември

© Studio Ramsay Global & all3media international
„Бъдещите кулинарни звезди на Гордън Рамзи" - премиера по 24K

 

Световноизвестният шеф-готвач, носител на звезди „Мишлен“ и бизнесмен Гордън Рамзи си поставя за цел да открие следващия голям талант в областта на храните и напитките в новото си телевизионно шоу „Бъдещите кулинарни звезди на Гордън Рамзи“.

В осемте епизода Гордън Рамзи ще постави 12 предизвикателства пред 12-те участници – начинаещи предприемачи, които ще се състезават за наградата – лична инвестиция на Гордън Рамзи в размер на 150 000 паунда.

В предаването участват 12 състезатели, всеки от които развива перспективен бизнес в областта на храните и напитките. Те ще се опитат да докажат смелостта си пред Гордън, който в крачка ще им задава поредица от седмични задачи. Всяка седмица ще бъде елиминиран по един участник и само един ще спечели лична инвестиция от Гордън Рамзи в размер на 150 000 лири, за да даде тласък на собствения си бизнес.

Става въпрос за внасяне на магия в индустрията и разглеждане на процъфтяващи идеи. Преди около 15 години това шоу би било невъзможно, но сега сме в невероятна позиция да се съревноваваме с други страни с невероятна храна и напитки“, смята Гордън Рамзи.

Кой ще оцелее след серията от безмилостни предизвикателства, подготвени от Гордън Рамзи – ангелът инвеститор, който ще преведе участниците право през Ада? Кой има достатъчно страст и мотивация? Кой ще спечели инвестицията от 150 000 паунда?

 

 

Участниците в състезанието са предприемачи, които в момента стартират или развиват различни бизнеси, свързани с храните и напитките.

Шеф Амит от Уорчестършир е създател на бутилирани индийски сосове, приготвени по семейни рецепти, PR специалистът Ешър от Ронда се занимава с производството на конфитюри, мармалади и чътни, личната консултантка по здравословен начин на живот Бола пък развива бизнес с нискокалорични газирани напитки на основата на ябълков оцет, а бившият готвач от морския флот Джейми има миден бар.

Джен от Касълфорд е започнала бизнес за производство на бутилирани коктейли с ниско съдържание на захар. Лиа от Лондон прави брауни без млечни продукти и без глутен за хора с хранителна нетолерантност, а Матю, също от Лондон, има ресторант с нулев отпадък.

Майкъл от Пъртшир продава различни видове шотландски пудинги, приготвени на пара. Стеф от Манчестър създава безалкохолни напитки, вдъхновена от престоя си в Япония, Валентина от Лондон е собственик на веган кафене, в което предлага веган сладкиши и кафе. Виктория от Лондон развива бранд с веган снаксове на основата на плантан, а италианецът Винченцо е решил да създаде собствена марка опушена сьомга след като е натрупал опит, работейки при производител на сьомга.

Всяка от задачите, които Гордън поставя по време на телевизионното състезание, е замислена с цел да покаже силата, смелостта и способностите на участниците, които да определят дали заслужават инвестицията на шеф-готвача.

Целта ми е да тествам способността им да реагират на стрес, която е важна при управляването на бизнес. Разбират ли кое е полза и кое - загуба? Може да си най-талантливият готвач на света, но ако не можеш да управляваш бизнес, се превръщаш в един претоварен от работа идиот“, казва Гордън.

 

В първия епизод Гордън ще посрещне предприемачите в Корнуол, където ще ги шокира с високоадреналиново предизвикателство. Кой ще успее да се пребори със страховете си и да се довери на Гордън?

След това Гордън иска да разбере как участниците работят в екип, използвайки качествена местна продукция. Как ще се справят, когато трябва да нахранят десетки гладни туристи?

 

 

Ще могат ли отборите да отговорят на взискателните стандарти на Гордън докато са под постоянното му наблюдение? Как ще им се отрази работата под напрежение, докато поръчките ги заливат?

Накрая, най-голямото изпитание е срещата очи в очи с Гордън. Никой от участниците не може да се скрие от прямата оценка, която ще получи. Само тези, които впечатлят Гордън, ще продължат напред.

Предаването „Бъдещите кулинарни звезди на Гордън Рамзи“ стартира излъчването си на 2-ри септември от 13:00 ч. Зрителите могат да гледат нов епизод, за да проследят всички предизвикателства от кулинарното състезание всеки петък, от 13:00 ч. с повторение от 23:00 ч.