Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците със захарта на сняг. Смесете нишестетето и оцета до гладка кашичка. Добавете кашичката към разбитите белтъци и разбъркайте.
2. Разпределете сместа на четири целувки в тава, постлана с хартия за печене. Сложете целувките да съхнат 2 часа и половина на 120 градуса.
3. Нарежете на кубчета банан, ябълка, киви, манго и ги сложете в купа. Загрейте кайсиевия конфитюр с лимоновия сок до леко сгъстяване. Изсипете сока върху плодовете. Разбийте сметаната със захарта.
4. Изстиналите целувки, гарнирайте със сметана и полейте и плодове със сос.

Продукти

  • 6 белтъка
  • 300 г захар
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 1 с.л. оцет

За гарниране:

  • 250 г пресни плодове
  • 2 с.л. кайсиев конфитюр
  • 1 лимон
  • сок
  • 500 мл сметана
  • 50 г захар

Свързани рецепти