Павлова
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте белтъците със захарта на сняг. Смесете нишестетето и оцета до гладка кашичка. Добавете кашичката към разбитите белтъци и разбъркайте.
2. Разпределете сместа на четири целувки в тава, постлана с хартия за печене. Сложете целувките да съхнат 2 часа и половина на 120 градуса.
3. Нарежете на кубчета банан, ябълка, киви, манго и ги сложете в купа. Загрейте кайсиевия конфитюр с лимоновия сок до леко сгъстяване. Изсипете сока върху плодовете. Разбийте сметаната със захарта.
4. Изстиналите целувки, гарнирайте със сметана и полейте и плодове със сос.
2. Разпределете сместа на четири целувки в тава, постлана с хартия за печене. Сложете целувките да съхнат 2 часа и половина на 120 градуса.
3. Нарежете на кубчета банан, ябълка, киви, манго и ги сложете в купа. Загрейте кайсиевия конфитюр с лимоновия сок до леко сгъстяване. Изсипете сока върху плодовете. Разбийте сметаната със захарта.
4. Изстиналите целувки, гарнирайте със сметана и полейте и плодове със сос.
Продукти
- 6 белтъка 300 г захар 1 с.л. царевично нишесте 1 с.л. оцетЗа гарниране:250 г пресни плодове 2 с.л. кайсиев конфитюр 1 лимон сок 500 мл сметана 50 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско