Милфьой с ревен и яйчен крем
1. За крема оставете прясното мляко да заври в тенджерка. В купа разбийте жълтъците със захата и нишестето до получаването на гладка смес. Добавете горещото мляко към жълтъците, на тънка струйка, като разбивате енергично. ПРесипете сместа в тенджерката върху котлона и бъркайте в продължение на 2-3 минути, докато кремът се сгъсти и се образуват големи балончета в него. Пресипете крема в купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади добре - първо на стайна температура, след това в хладилник.
2. Обелете стъблата ревен /трябва да са розови/ и ги нарежете на парчета с дължина 10 см. Подредете парчетата в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете ги със захар и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
3. Нарежете тестото на 12 правоъгълника с дължина 10 см и ширина 4 см. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене и ги поръсете с фина захар. Поставете втори лист хартия за печене върху тях, а върху него - тава, която да ги притисне. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
4. Прехвърлете охладения крем в шприц с гладък накрайник. Шприцовайте малка точица по средата на десертна чиния. Поставете един лист тесто. Върху него поставете две изпечени парчета ревен. Поставете втори лист тесто. Шприцовайте малки топчици крем плътно една до друга. Поставете третия лист тесто. Поръсете фино с пудра захар. По същия начин сглобете останалите три десерта.

Продукти

  • За платките:375 г бутер тесто 1 яйце 2 с.л. захар 1 с.л. пудра захарЗа яйчения крем:3 жълтъка 40 г захар 20 г царевично нишесте 250 мл прясно мляко8 стъбла ревен 50 г пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички