Пудинг от кокосов ориз и крем с лимонена трева
Рецепта от: Рейчъл Ку
1. За пудинга сипете ориза в тенджера и го залейте с кокосовото мляко. Добавете настърганата палмова захар /може да я замените с кленов сироп/. Разбърквайте, докато сместа заври. Варете около 15 минути на умерен огън, като често разбърквате. Оризът трябва да е сварен "ал денте". Пресипете млякото с ориз в кутия, постлана с прозрачно фолио. След като пудинга изстине, затворете кутията с капак и я поставете в хладилник за 30 минути.
2. За крема почистете стръковете лимонова трева и ги начупете на няколко парчета. С чукало за хаванче начукайте бялата част на стръковете. поставете ги в тенджера с вода заедно с настърганата лимонова кора, сока на лимоните, захарта и маслото. Разбъркайте и оставете сместа да се загрее и маслото да се разтопи.
3. В купа разбийте жълтъците. Прецедете сместа с лимонената трева. Добавете топлата прецедена смес на стрйка към жълтъците, при непрекъснато енергично разбъркване. Върнете сместа в тенджерата, върху котлона, и бъркайте докато на повърхността се появят балончета и сместа се сгъсти. Дръпнете крема от огъня, прехвърлете го в купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да изстине, след това охладете в хладилник за 30 минути.
4. Преди сервиране оставете оризовия пудинг на стайна температура за половин час. Разрежете го на четири еднакви парчета. Върху всяко парче пудинг сипете 1 с.л. крем с лимонена трева, няколко плода личи от компот и издълбаната вътрешност на половин маракуя. Поръсете с тънки кръгчета люта чушка.
2. За крема почистете стръковете лимонова трева и ги начупете на няколко парчета. С чукало за хаванче начукайте бялата част на стръковете. поставете ги в тенджера с вода заедно с настърганата лимонова кора, сока на лимоните, захарта и маслото. Разбъркайте и оставете сместа да се загрее и маслото да се разтопи.
3. В купа разбийте жълтъците. Прецедете сместа с лимонената трева. Добавете топлата прецедена смес на стрйка към жълтъците, при непрекъснато енергично разбъркване. Върнете сместа в тенджерата, върху котлона, и бъркайте докато на повърхността се появят балончета и сместа се сгъсти. Дръпнете крема от огъня, прехвърлете го в купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да изстине, след това охладете в хладилник за 30 минути.
4. Преди сервиране оставете оризовия пудинг на стайна температура за половин час. Разрежете го на четири еднакви парчета. Върху всяко парче пудинг сипете 1 с.л. крем с лимонена трева, няколко плода личи от компот и издълбаната вътрешност на половин маракуя. Поръсете с тънки кръгчета люта чушка.
Продукти
- За пудинга:100 г ориз арборио или карнароли 400 мл кокосово мляко 1 с.л. палмова захар щипка солЗа лимоновия крем:2 био лимона настъргана кора и сок 2 стръка лимонена трева щипка сол 80 г захар 90 г масло 4 жълтъкаДопълнително:1 с.л. кокосови люспи 1 консерва личи 2 плода маракуя люта чушка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Ку
Паста пица
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Рейчъл Ку
Спагети Болонезе
Рецепти Рейчъл Ку
Шпецле с печен лук
Рецепти Рейчъл Ку
Плосък лондонски хляб
Рецепти Рейчъл Ку
Равиоли с рикота и спанак и доматен сос
Рецепти Рейчъл Ку
Шоколадово суфле
Рецепти Рейчъл Ку
Английска закуска в стил Ку
Рецепти Рейчъл Ку
"Строганоф" с пушена наденица
Рецепти Рейчъл Ку
Сладки възвишения с бял шоколад и горски плодове