Английска закуска в стил Ку
Рецепта от: Рейчъл Ку
1. Сипете картофеното и пшеничното брашно в купа. Добавете маята и разбъркайте. Затоплете леко млякото и го добавете на струйка към сместа като разбърквате. Добавете и водата и разбъркайте докато сместа стане гладка и с гъстотата на палачинково тесто. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете да стои 1-2 часа, докато се образуват мехурчета по повърхността.
2. Загрейте тиган с 1 с.л. олио. Поставете парчетата свински бут. Намажете ги с горчица и кленов сироп от горната страна. Обърнете щом долната страна стане златиста и пържете още малко. Извадете парчетата и изрежете кръгчета с помощта на ринг /диаметър 10 см/.
3. Покрийте тава с лист алуминиево фолио и подредете чери доматчетата, както са на клонки в ней. Поръсете с малко сол и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се разпукат.
4. Отстранете фолиото от купата с тестото и добавете сол и бакпулвер. Разбъркайте. Загрейте на умерен огън тиган с 2 с.л. олио. Поставете две ринга /диаметър 10 см/. Във всеки сипете от тестото с помощта на черпак, като пълните малко повече от половината обем. Не пържете на силен, а на умерен огън, докато долната страна стане златиста, около 2-3 минути. Отстранете рингчетата и обърнете питките. Пържете още 2 минути.
5. В малко мазнина изпържете яйцата на очи.
6. Сервирайте питката за основа. Върху нея поставете кръгче свински бут, пържено яйце и клонка чери домати.
2. Загрейте тиган с 1 с.л. олио. Поставете парчетата свински бут. Намажете ги с горчица и кленов сироп от горната страна. Обърнете щом долната страна стане златиста и пържете още малко. Извадете парчетата и изрежете кръгчета с помощта на ринг /диаметър 10 см/.
3. Покрийте тава с лист алуминиево фолио и подредете чери доматчетата, както са на клонки в ней. Поръсете с малко сол и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се разпукат.
4. Отстранете фолиото от купата с тестото и добавете сол и бакпулвер. Разбъркайте. Загрейте на умерен огън тиган с 2 с.л. олио. Поставете две ринга /диаметър 10 см/. Във всеки сипете от тестото с помощта на черпак, като пълните малко повече от половината обем. Не пържете на силен, а на умерен огън, докато долната страна стане златиста, около 2-3 минути. Отстранете рингчетата и обърнете питките. Пържете още 2 минути.
5. В малко мазнина изпържете яйцата на очи.
6. Сервирайте питката за основа. Върху нея поставете кръгче свински бут, пържено яйце и клонка чери домати.
Продукти
- За тестото:150 мл прясно мляко 6 с.л. вода 180 г картофено брашно 100 г брашно 7 г суха мая щипка сол 0.5 ч.л. бакпулвер250 г чери доматчета сол 4 с.л. олио 500 г свински пушен бут 2 ч.л. горчица 2 ч.л. кленов сироп 4 яйца
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща