Начин на приготвяне:
1. Сипете картофеното и пшеничното брашно в купа. Добавете маята и разбъркайте. Затоплете леко млякото и го добавете на струйка към сместа като разбърквате. Добавете и водата и разбъркайте докато сместа стане гладка и с гъстотата на палачинково тесто. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете да стои 1-2 часа, докато се образуват мехурчета по повърхността.
2. Загрейте тиган с 1 с.л. олио. Поставете парчетата свински бут. Намажете ги с горчица и кленов сироп от горната страна. Обърнете щом долната страна стане златиста и пържете още малко. Извадете парчетата и изрежете кръгчета с помощта на ринг /диаметър 10 см/.
3. Покрийте тава с лист алуминиево фолио и подредете чери доматчетата, както са на клонки в ней. Поръсете с малко сол и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се разпукат.
4. Отстранете фолиото от купата с тестото и добавете сол и бакпулвер. Разбъркайте. Загрейте на умерен огън тиган с 2 с.л. олио. Поставете две ринга /диаметър 10 см/. Във всеки сипете от тестото с помощта на черпак, като пълните малко повече от половината обем. Не пържете на силен, а на умерен огън, докато долната страна стане златиста, около 2-3 минути. Отстранете рингчетата и обърнете питките. Пържете още 2 минути.
5. В малко мазнина изпържете яйцата на очи.
6. Сервирайте питката за основа. Върху нея поставете кръгче свински бут, пържено яйце и клонка чери домати.
2. Загрейте тиган с 1 с.л. олио. Поставете парчетата свински бут. Намажете ги с горчица и кленов сироп от горната страна. Обърнете щом долната страна стане златиста и пържете още малко. Извадете парчетата и изрежете кръгчета с помощта на ринг /диаметър 10 см/.
3. Покрийте тава с лист алуминиево фолио и подредете чери доматчетата, както са на клонки в ней. Поръсете с малко сол и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се разпукат.
4. Отстранете фолиото от купата с тестото и добавете сол и бакпулвер. Разбъркайте. Загрейте на умерен огън тиган с 2 с.л. олио. Поставете две ринга /диаметър 10 см/. Във всеки сипете от тестото с помощта на черпак, като пълните малко повече от половината обем. Не пържете на силен, а на умерен огън, докато долната страна стане златиста, около 2-3 минути. Отстранете рингчетата и обърнете питките. Пържете още 2 минути.
5. В малко мазнина изпържете яйцата на очи.
6. Сервирайте питката за основа. Върху нея поставете кръгче свински бут, пържено яйце и клонка чери домати.
Продукти
За тестото:
- 150 мл прясно мляко
- 6 с.л. вода
- 180 г картофено брашно
- 100 г брашно
- 7 г суха мая
- щипка сол
- 0.5 ч.л. бакпулвер
- 250 г чери доматчета
- сол
- 4 с.л. олио
- 500 г свински пушен бут
- 2 ч.л. горчица
- 2 ч.л. кленов сироп
- 4 яйца