Спагети Болонезе

1. Подберете различни сортове добре узрели домати. Нарежете ги на половинки или четвъртинки, според размера им. Сложете ги в купа. Обелете и нарежете червения лук на ситно. Добавете го към доматите и овкусете със сол и зехтин. Разбъркайте добре.
2. Сварете спагетите според указанията на пакета. След това ги прецедете, като запазите 0.5 ч.ч. от водата, в която са вряли. Върнете ги в тенджерата заедно с водата.
3. За соса обелете лука и чесъна. нарежете лука на ситно. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и запържете лука и смачкания с преса чесън.
4. Добавете нарязания на дребни кубчета бекон и го запържете за 2-3 минути. След това добавете добре измития, подсдушен и нарязан на ситно дроб. Разбъркайте докато дробът се изпържи. Накрая добавете доматеното пюре, разбъркайте. Поръсете мащерката и добавете оцета. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
5. Добавете соса към спагетите и разбъркайте добре.
6. Сервирайте спагетите със сос в отделни чинии. Отгоре разпределете от пресните домати с лук.

Продукти

  • 1 пакет спагети
  • 500 г пресни домати - червени
  • жълти домати
  • чери домати 
  • 1 глава червен лук
  • зехтин
  • сол
  • За соса:
  • зехтин
  • 4 слайса бекон
  • 250 г агнешки дроб
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 3 с.л. винен оцет
  • 2 стръка мащерка
  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички