Шоколадово суфле
1. За карамеления сос, в съд с дълга дръжка сипвайте захарта на порции, като изчаквате да се разтопи. При необходимост само разклащайте съда, докато се получи тъмнозлатист карамел. Добавете сметаната и оставете да ври. Щом сместа се успокои, добавете и солта. Температурата на карамеления сос трябва да е 108 градуса.
2. Пресипете карамела в купичка и го поставете в хладилник да се охлади.
3. В купа начупете шоколада и добавете маслото на парченца. Разтопете сместа на водна баня.
4. В купа смесете брашното и захарта. Добавете разтопените шоколад и масло и разбъркайте до хомогенност. Добавете яйцата и разбъркайте до гладкост.
5. Намаслете керамични формички за печене. Сипете по малко какао във всяка и го разстелете по дъното и стените с тръскане. Напълнете 3/4 от обема на формичките, с помощта на черпак. Поставете пълните формички в хладилник за 1 час.
6. Пресипете карамеления сос в пош с гладък накрайник. Шприцовайте карамелен сос по средата на всяко суфле. След това поставете формичките в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете 10 минути.
7. Обърнете всяко изпечено суфле внимателно върху чиния, с леко потръскване.

Продукти

  • 150 г натурален шоколад (70% какао) 85 г масло 170 г кафява захар 85 г брашно 6 яйца какао за поръсванеЗа карамеления сос:150 г захар 150 мл течна животинска сметана 1 ч.л. морска сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички