Паста пица

1. За основата на пиците сварете спагетите и ги прецедете. След това ги подсушете добре, като ги разаделите.
2. За доматения сос загрейте тенджера с 1 с.л. зехтин и сипете доматите от консерва. Добавете сушения риган и оставете соса да къкри 10 минути. След това овкусете със сол, черен пипер и захар и разбъркайте. Дръпнете от огъня и пасирайте соса до гладкост.
3. В купа разбийте яйцата. Добавете сухия риган и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете спагетите и ги оваляйте в сместа с ръце.
4. Загрейте тиган с огнеупорна дръжка. Сипете 1 с.л. зехтин и разпределете на дъното му половината спагети. Запечете до златист цвят на долната част. Дръпнете от огъня и нанесете слой доматен сос. Отгоре гарнирайте с колелца черни маслини и филенца аншоа. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса, на най-горното ниво. След това прехвърлете пицата в чиния и гарнирайте с листа босилек и тънка струйка зехтин.
5. За бялата пица запечете по същия начин основата от спагети. След това гарнирайте със слайсове прошуто и резени козе сирене и допечете отгоре във фурна.

Продукти

  • 150 г спагети
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 яйца
  • щипка сух риган
  • прошуто
  • козе сирене
  • 50 г черни маслини
  • 6 филенца аншоа
  • 6 листа босилек
  • За доматения сос:
  • 400 г белени домати от консерва
  • 1 ч.л. сух риган
  • щипка захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички