Паста пица
Рецепта от: Рейчъл Ку

1. За основата на пиците сварете спагетите и ги прецедете. След това ги подсушете добре, като ги разаделите.
2. За доматения сос загрейте тенджера с 1 с.л. зехтин и сипете доматите от консерва. Добавете сушения риган и оставете соса да къкри 10 минути. След това овкусете със сол, черен пипер и захар и разбъркайте. Дръпнете от огъня и пасирайте соса до гладкост.
3. В купа разбийте яйцата. Добавете сухия риган и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете спагетите и ги оваляйте в сместа с ръце.
4. Загрейте тиган с огнеупорна дръжка. Сипете 1 с.л. зехтин и разпределете на дъното му половината спагети. Запечете до златист цвят на долната част. Дръпнете от огъня и нанесете слой доматен сос. Отгоре гарнирайте с колелца черни маслини и филенца аншоа. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса, на най-горното ниво. След това прехвърлете пицата в чиния и гарнирайте с листа босилек и тънка струйка зехтин.
5. За бялата пица запечете по същия начин основата от спагети. След това гарнирайте със слайсове прошуто и резени козе сирене и допечете отгоре във фурна.
Продукти
- 150 г спагети
- 1 с.л. зехтин
- 2 яйца
- щипка сух риган
- прошуто
- козе сирене
- 50 г черни маслини
- 6 филенца аншоа
- 6 листа босилек
- За доматения сос:
- 400 г белени домати от консерва
- 1 ч.л. сух риган
- щипка захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото