Плосък лондонски хляб
Рецепта от: Рейчъл Ку
1. Сипете брашното в купа, добавете бакпулвера и солта. Разбъркайте и оформете кладенче.
2. В кладенчето сипете киселото мляко и малко вода. Разбъркайте и добавете още вода, за да се получи тесто.
3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го месете 5-10 минути, като го разтегляте напред, след това го прегъвате назад и накрая натискате с длан. Тестото трябва да е еластично. Поставете го в намазнена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го 15 минути да почине.
4. За пълнежа с каймата обелете и нарежете на ситно червен лук и чесън и чери домати. Сипете ги в купа и ги омесете добре с каймата. Овкусете със сол и черен пипер. За вегетарианския пълнеж нарежете моцарелата на шайби, а подправките нарежете на ситно. за сладкия пълнеж нарежете праскова на тънки резени.
5. Разделете тестото на 6 равни части. Всяко парче раздърпайте с ръце, за да се получи плоска питка. Печете питките в добре загрят сух тиган.
6. Върху едната питка разстелете от пълнежа с кайма. Запечете до златисто отдолу. След това пъхнете тигана с огнеупорна дръжка в загрята фурна, на най-горното ниво, докато се запече отгоре. Върху друга, по-тънко разточена питка подредете шайби моцарела и поръсете с нарязани зелени подправки, сол и черен пипер. Затворете питката и пържете от двете страни до златисто. За сладкия вариант намажете върху питката маскарпоне, полейте с кленов сироп и подредете тънки резени праскова.
2. В кладенчето сипете киселото мляко и малко вода. Разбъркайте и добавете още вода, за да се получи тесто.
3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го месете 5-10 минути, като го разтегляте напред, след това го прегъвате назад и накрая натискате с длан. Тестото трябва да е еластично. Поставете го в намазнена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го 15 минути да почине.
4. За пълнежа с каймата обелете и нарежете на ситно червен лук и чесън и чери домати. Сипете ги в купа и ги омесете добре с каймата. Овкусете със сол и черен пипер. За вегетарианския пълнеж нарежете моцарелата на шайби, а подправките нарежете на ситно. за сладкия пълнеж нарежете праскова на тънки резени.
5. Разделете тестото на 6 равни части. Всяко парче раздърпайте с ръце, за да се получи плоска питка. Печете питките в добре загрят сух тиган.
6. Върху едната питка разстелете от пълнежа с кайма. Запечете до златисто отдолу. След това пъхнете тигана с огнеупорна дръжка в загрята фурна, на най-горното ниво, докато се запече отгоре. Върху друга, по-тънко разточена питка подредете шайби моцарела и поръсете с нарязани зелени подправки, сол и черен пипер. Затворете питката и пържете от двете страни до златисто. За сладкия вариант намажете върху питката маскарпоне, полейте с кленов сироп и подредете тънки резени праскова.
Продукти
- 250 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 100 г кисело мляко вода щипка солЗа пълнежите: кайма червен лук чесън чери доматчета сирене маскарпоне кленов сироп праскова моцарела пресни подправки - магданоз босилек мащерка естрагон риган
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща