1. Разрежете тиквата, почистете я от семките и я нарежете на парчета, без да я белите. Подредете парчетата тиква в тава, поръсете с 80 г захар и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност – около 40-50 минути. 

2. След като тиквата изстине, отстранете кората на всяко парче и пасирайте тиквата.

3. В тенджерка сипете млякото и останалата захар и загрейте сместа докато захарта се разтопи. Добавете пюрето от тиква и разбъркайте, на слаб огън.

4. Разбийте жълтъците и добавете нишестето и ванилията. Разбъркайте до гладкост. Налейте 1-2 черпака от топлата смес с тиква като разбърквате непрекъснато. След това пресипете сместа с жълтъци в тенджерката с прясно мляко и тиква. Бъркайте сместа докато тя се сгъсти. Дръпнете от огъня.

5. Разпределете крема в 4 стъклени чаши или купички и го оставете да се охлади. Сервирайте крема от тиква, гарниран с бита сметана, канела и орехи.

Продукти

  • 500 мл прясно мляко 700 г тиква цигулка 180 г захар 3 жълтъка 3 с.л. царевично нишесте 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички