Свързани предаванияНина Бабич: Моята френска пекарнаГледайте Вторник 1 Октомври, 13:00 | Вторник 1 Октомври, 13:30

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете яйцата и захарта. Поставете ги на водна баня и разбивайте с миксер. По време на бъркането сместа ще увеличи обема си и ще стане по-гъста и светла. Кремът е готов, когато сместа стане толкова гъста, че като потопите в нея лъжица и прекарате пръст по обратната й страна, ще остане фиксирана широка следа. Това ще отнеме около 15-20 минути. Оставете крема настрани за малко, да се охлади. 

2. Нарежете орехите по дължина и ги сипете в сместа и разбъркате с шпатула. 

3. В тава върху хартия за печене с лъжичка поставете от сместа и оформете топчици с пръсти. Трябва да оставите топчетата на стайна температура за няколко дни и след това ги консумирайте.

Продукти

  • 4 яйца
  • 250 г захар
  • 250 г орехи

Свързани рецепти