Сладки „Целувките на Роса“
Рецепта от: Нина Бабич
1. В купа сипете яйцата и захарта. Поставете ги на водна баня и разбивайте с миксер. По време на бъркането сместа ще увеличи обема си и ще стане по-гъста и светла. Кремът е готов, когато сместа стане толкова гъста, че като потопите в нея лъжица и прекарате пръст по обратната й страна, ще остане фиксирана широка следа. Това ще отнеме около 15-20 минути. Оставете крема настрани за малко, да се охлади.
2. Нарежете орехите по дължина и ги сипете в сместа и разбъркате с шпатула.
2. Нарежете орехите по дължина и ги сипете в сместа и разбъркате с шпатула.
3. В тава върху хартия за печене с лъжичка поставете от сместа и оформете топчици с пръсти. Трябва да оставите топчетата на стайна температура за няколко дни и след това ги консумирайте.
Продукти
- 4 яйца 250 г захар 250 г орехи
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Бриош "Босток"
Рецепти Нина Бабич
Бриош "Полонез"
Рецепти Нина Бабич
Баски сладкиш с мак
Рецепти Нина Бабич
"Павлова" с малини
Рецепти Нина Бабич
Морковен сладкиш
Рецепти Нина Бабич
Тиквен сладкиш със зехтин
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Нина Бабич
Панакота с хрупкави трохи и маракуя