Начин на приготвяне:

1. Разбийте захарта, яйцата, олиото и в купата на миксера с плоската приставка, докато тестото не стане светложълто. Добавете ванилията.
 
2. В друга купа смесете брашното, бакпулверът, солта, канелата.

3. Добавете сухите съставки към мокрите и разбъркайте. 

4. Добавете предварително нарязания на кубчета ананас и настърганите моркови в тестото.

5. Оваляйте стафидите в една лъжица брашно и ги сипете в сместа. Разбъркайте.

6. Загрейте фурната на 175 градуса. Хубаво намажете формичките (за крем карамел) с масло и ги поръсете с брашно.

7. Разпределете тестото във формите. Печете около 20 минути или докато дървеното шишче, с което проверявате, не излезе чисто. Оставете хубаво сладкиша да се охлади. 

8. За заливката разбийте крем сиренето, маслото и ванилията в купата на миксера, колкото да се съединят. 

9. Добавете захарта и бъркайте, докато сместа не стане съвсем гладка. 

10. Намажете я върху кейка. Декорирайте с нарязан ананас и наситнени орехи.
 

Съвети:

Ако решите да правите торта, намажете две кръгли форми с диаметър 24 см и застелете дъната им с хартия за печене). Печете 30 минути. Поръсете с лимонов сок настърганите моркови, за да не потъмняват.

*Печете във фурна без вентилатор.

 

 

Продукти

За тестото:

  • 400 г захар
  • 290 г олио
  • 3 големи яйца
  • 1 с.л. ванилов екстракт
  • 300 г брашно + 1 с.л.
  • 4 г канела
  • 8 г бакпулвер
  • 6 г едра сол
  • 75 г стафиди
  • 455 г моркови
  • 90 г ананас

За глазурата:

  • 345 г крем сирене
  • 227 г меко масло
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 450 г пудра захар

За декорация:

  • ананас
  • орехи

Свързани рецепти