Начин на приготвяне:

1. В касерола разтопете маслото. 

2. Смесете брашното, джинджифила, карамфила, индийско орехче, канелата, солта, сода и бакпулвера. Хубаво ги размесете. Оставете настрана.

3. В купата на миксера сипете водата, зехтина, тиквеното пюре и захарта. 

4. Включете миксера на ниска скорост, добавете разтопеното масло на струйка, а после едно по едно яйцата и бъркайте до получването на хомогенна смес. 

5. Добавете брашното на три порции. При добавянето на всяка порция спрете миксера, добавете брашно и бъркайте на ниска скорост, колкото да получите хомогенна смес. Не разбърквайте прекалено дълго, защото сладкишът няма да бухне хубаво. 

6. Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете тестото в предварително намазана с масло и поръсена с брашно продълговата форма за печене. Поръсете с тиквени семена, кафява захар и със съвсем малко едра сол.  Печете 30 минути или докато дървеното шишче, с което проверявате, излезе чисто след пробождането на сладкиша.

*Печете във фурна без вентилатор.

Продукти

 

  • 200 г брашно
  • 5.3 г бакпулвер
  • 2 г сода бикарбонат
  • 4 г сол
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. смляно индийско орехче
  • 1 ч.л. смлян карамфил
  • 0.5 ч.л. смлян джинджифил
  • 60 г масло
  • 200 г захар
  • 260 г пюре от тиква
  • 40 г вода
  • 60 г зехтин
  • 2 големи яйца

За поръсване:

  • сурови тиквени семки
  • кафява захар
  • едра сол

Свързани рецепти