Тиквен сладкиш със зехтин
Рецепта от: Нина Бабич
1. В касерола разтопете маслото.
2. Смесете брашното, джинджифила, карамфила, индийско орехче, канелата, солта, сода и бакпулвера. Хубаво ги размесете. Оставете настрана.
3. В купата на миксера сипете водата, зехтина, тиквеното пюре и захарта.
4. Включете миксера на ниска скорост, добавете разтопеното масло на струйка, а после едно по едно яйцата и бъркайте до получването на хомогенна смес.
5. Добавете брашното на три порции. При добавянето на всяка порция спрете миксера, добавете брашно и бъркайте на ниска скорост, колкото да получите хомогенна смес. Не разбърквайте прекалено дълго, защото сладкишът няма да бухне хубаво.
6. Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете тестото в предварително намазана с масло и поръсена с брашно продълговата форма за печене. Поръсете с тиквени семена, кафява захар и със съвсем малко едра сол. Печете 30 минути или докато дървеното шишче, с което проверявате, излезе чисто след пробождането на сладкиша.
*Печете във фурна без вентилатор.
Продукти
- 200 г брашно
- 5.3 г бакпулвер
- 2 г сода бикарбонат
- 4 г сол
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. смляно индийско орехче
- 1 ч.л. смлян карамфил
- 0.5 ч.л. смлян джинджифил
- 60 г масло
- 200 г захар
- 260 г пюре от тиква
- 40 г вода
- 60 г зехтин
- 2 големи яйца
- За поръсване:
- сурови тиквени семки
- кафява захар
- едра сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща