Свързани предаванияНина Бабич: Моята френска пекарнаГледайте Вторник 1 Октомври, 13:00 | Вторник 1 Октомври, 13:30

Начин на приготвяне:

1. За сиропа загрейте водата, захарта, бадемовото брашно и бадемовия екстракт. Бъркайте, за да се получи гладък сироп. Оставете да се охлади.

2. За бадемовия крем в купата на миксера сипете двата вида брашно, пудрата захар, царевичното нишесте и солта и започнете да разбърквате с широка бъркалка, тип лопатка. Добавете маслото, ваниловия екстракт и разбивайте за около минута на средна скорост. После добавете едно яйце. Бъркайте, докато сместа не стане хомогенна. Накрая добавете рома. Пресипете сместа в по-малка купа и я приберете за малко в хладилника.

3. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете филиите бриош от едната страна с охладения сироп. След това покрийте с дебел слой бадемов крем, а после поръсете с филирани бадеми. Подредете в тава върху лист хартия за печене. Най-накрая поръсете с пудра захар. Печете около 10-12 минути.

*Печете във фурна без вентилатор. 
 
Съвет:
Останалият крем съхранявайте във фризер до 2 месеца и използвайте за други рецепти.



Продукти

  • 4 дебели филии бриош
  • филирани бадеми за поръсване
  • пудра захар за поръсване

За сиропа:

  • 125 г вода
  • 125 г кристална захар
  • 13 г бадемово брашно
  • 2 капки бадемов екстракт

За бадемовия крем:

  • 100 г бадемово брашно
  • 100 г пудра захар
  • 3 г царевично нишесте
  • 3 г брашно
  • 100 г меко масло
  • 1 г сол
  • 3 г ванилов екстракт
  • 1 голямо яйце
  • 20 г тъмен ром

Свързани рецепти