Бриош "Босток"
Рецепта от: Нина Бабич
1. За сиропа загрейте водата, захарта, бадемовото брашно и бадемовия екстракт. Бъркайте, за да се получи гладък сироп. Оставете да се охлади.
2. За бадемовия крем в купата на миксера сипете двата вида брашно, пудрата захар, царевичното нишесте и солта и започнете да разбърквате с широка бъркалка, тип лопатка. Добавете маслото, ваниловия екстракт и разбивайте за около минута на средна скорост. После добавете едно яйце. Бъркайте, докато сместа не стане хомогенна. Накрая добавете рома. Пресипете сместа в по-малка купа и я приберете за малко в хладилника.
3. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете филиите бриош от едната страна с охладения сироп. След това покрийте с дебел слой бадемов крем, а после поръсете с филирани бадеми. Подредете в тава върху лист хартия за печене. Най-накрая поръсете с пудра захар. Печете около 10-12 минути.
Съвет:
Останалият крем съхранявайте във фризер до 2 месеца и използвайте за други рецепти.
Продукти
- 4 дебели филии бриош
- филирани бадеми за поръсване
- пудра захар за поръсване
- За сиропа:
- 125 г вода
- 125 г кристална захар
- 13 г бадемово брашно
- 2 капки бадемов екстракт
- За бадемовия крем:
- 100 г бадемово брашно
- 100 г пудра захар
- 3 г царевично нишесте
- 3 г брашно
- 100 г меко масло
- 1 г сол
- 3 г ванилов екстракт
- 1 голямо яйце
- 20 г тъмен ром
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска