1. Разбъркайте желатина 3 с.л. студена вода и оставете да набъбне за поне 10 минути.
2. Загрейте сметаната със захарта в тенджера, като от време на време разбърквате, да не загори. Изчакайте да кипне и щом се появят първите балончета, свалете от огъня. Добавете ваналията и набъбналия желатин и бъркайте, докато се разтвори напълно.
3. Сипете приблизително по 125 г от сместа във всяка чаша. Подредете ги на поднос и приберете в хладилника хубаво да се охлади.
4. За хрупкавите трохи загрейте фурната на 160 градуса. Застелете тавата с хартия за печене. Нарежете маслото на кубчета и го сложете в купата на миксера. Прибавете захарта, брашното, бадемовото брашно, кокосовите стърготини и канелата. Бъркайте на средна скорост, докато сместа стане на малки бучици (4-5 мм) - приблизително 2 минути.
5. Сипете сместа в тавата, разстелете равномерно по дъното и печете 20-25 минути, като от време на време разбърквате с шпатула, докато не получите хрупкави, златисти на цвят трохи. Оставете ги добре да изстинат.
6. За крема от маракуя разтворете желатина в 3 лъжици студена вода и го оставете да набъбне. Поставете захарта и мекото масло в купата на миксера. Бъркайте, докато не получите пухкава смес. Добавете едно по едно яйцата и бъркайте, докато сместа не изсветлее. Тогава добавете пюрето от маракуя и разбъркайте.
7. Прехвърлете в малка тенджерка и варете на слаб огън, докато маслото се разтопи, а после усилете огъня и загрявайте, като през цялото време не спирате да бъркате. Гответе така няколко минутки, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от огъня и разбъркайте с желатина.
8. В чашата с панакотата поръсете хрупкавите трохи. Поставете крема от маракуя в сладкарски пош и украсете десерта.

*Печете във фурна без вентилатор.

Продукти

  • 1 литър течна сметана 35%
  • 28 г захар
  • 0.5 ч.л. ванилов екстракт
  • 8 г желатин
  • За хрупкавите трохи:
  • 60 г масло
  • 88 г кафява захар демерара
  • 70 г брашно
  • 20 г бадемово брашно
  • 50 г кокосови стърготини
  • 0.5 ч.л. смляна канела
  • За крема от маракуя:
  • 220 г захар
  • 110 г меко масло
  • 4 големи яйца
  • 125 г пюре от маракуя
  • 4 г желатин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички