Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Плодови къпкейкчета

категория 0/5
1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. Остържете вътрешността на шушулката ванилия и я сложете в кладенчето заедно с останалите продукти. С пръсти смесете продуктите, а след това постепенно омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио, сплескайте го и го оставете в хладилник за 1 час.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот. Изрежете кръгчета с диаметър, по-голям от гнездата на форма за мъфини, с помощта на чаша или формичка.
3. Намажете с масло гнездата на формата за мъфини и поставете по едно кръгче във всяко. Изпечете кошничките на 170 градуса за 12 минути, до златисто кафяво.
4. Направете сладкарски крем като в купичка разбъркате жълтъка, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, брашното и 2-3 с.л. студено мляко. Останалото мляко сложете в тенджерка заедно със захарта и ги загрейте. Сложете малко от топлото мляко при сместа с жълтъка и след това я изсипете в тенджерката. Бъркайте крема в продължение на 2-3 минути докато се сгъсти. Изсипете го в плосък съд, покрийте го с фолио и го оставете да изстине.
5. Разбийте сметаната до твърдост и я смесете постепенно с изстиналия сладкарски крем до хомогенност. Присепете крема в пош с гладък накрайник.
6. Разтопете шоколада на водна баня. С помощта на четчица намажете вътрешността на изпечените и изстинали кошнички. След това шприцовайте по малко от крема.
7. Обелете и нарежете плодовете на тънки парченца. Украсете всяко къпкейкче с парченца различни плодове. Наредете къпкейкчетата в чиния и ги поръсете с пудра захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен