Плодови къпкейкчета

Плодови къпкейкчета

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. Остържете вътрешността на шушулката ванилия и я сложете в кладенчето заедно с останалите продукти. С пръсти смесете продуктите, а след това постепенно омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио, сплескайте го и го оставете в хладилник за 1 час.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот. Изрежете кръгчета с диаметър, по-голям от гнездата на форма за мъфини, с помощта на чаша или формичка.
3. Намажете с масло гнездата на формата за мъфини и поставете по едно кръгче във всяко. Изпечете кошничките на 170 градуса за 12 минути, до златисто кафяво.
4. Направете сладкарски крем като в купичка разбъркате жълтъка, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, брашното и 2-3 с.л. студено мляко. Останалото мляко сложете в тенджерка заедно със захарта и ги загрейте. Сложете малко от топлото мляко при сместа с жълтъка и след това я изсипете в тенджерката. Бъркайте крема в продължение на 2-3 минути докато се сгъсти. Изсипете го в плосък съд, покрийте го с фолио и го оставете да изстине.
5. Разбийте сметаната до твърдост и я смесете постепенно с изстиналия сладкарски крем до хомогенност. Присепете крема в пош с гладък накрайник.
6. Разтопете шоколада на водна баня. С помощта на четчица намажете вътрешността на изпечените и изстинали кошнички. След това шприцовайте по малко от крема.
7. Обелете и нарежете плодовете на тънки парченца. Украсете всяко къпкейкче с парченца различни плодове. Наредете къпкейкчетата в чиния и ги поръсете с пудра захар.

Продукти

За виенското тесто:

  • 150 г брашно
  • 100 г студено масло
  • 50 г захар
  • 1 яйце
  • 1 шушулка ванилия

За крема:

  • 125 мл прясно мляко
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 жълтък
  • 25 г захар
  • 1 с.л. брашно
  • 500 мл течна сметана

За гарниране:

  • 100 г бял шоколад
  • 1 манго
  • 1 киви
  • 1 банан
  • пудра захар за поръсване
  • 1 портокал

Свързани рецепти