Ябълкови бухтички

Ябълкови бухтички

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте млякото с яйцата на ръка. Разтопете маслото и го добавете. разбъркайте.
2. В друга купа смесете брашното със захарта, бакпулвера, солта и канелата. Добавете сухата смес, малко по малко, към течната. Разбъркайте с тел, до гладкост.
3. Обелете ябълките и ги нарежете на дребни кубчета. Добавете ги в сместа и разбъркайте.
4. Сипете два пръста олио в тенджера и го загрейте до 180 градуса. С помощта на лъжица за сладолед загребвайте от сместа и пускайте топките в горещото олио. Пържете бухтичките от двете страни, до златисто. Изваждайте бухтичкит върху чиния, постлана с кухненска салфетка.
5. За глазурата сипете млякото в купичка и постепенно добавйте пудрата захар, като бъркате енергично с помощта на тел. Щом глазурата стане напълно гладка, поръсете с нея бухтичките докато са още топли.

Продукти

За бухтичките:

  • 240 г брашно
  • 50 г захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 ч.л. канела
  • 30 г масло
  • 2 яйца
  • 180 мл прясно мляко
  • 2 ябълки

За глазурата:

  • 4 с.л. прясно мляко
  • 8 с.л. пудра захар

Допълнително:

  • олио за пържене

Свързани рецепти