Ябълкови бухтички
1. В купа разбийте млякото с яйцата на ръка. Разтопете маслото и го добавете. разбъркайте.
2. В друга купа смесете брашното със захарта, бакпулвера, солта и канелата. Добавете сухата смес, малко по малко, към течната. Разбъркайте с тел, до гладкост.
3. Обелете ябълките и ги нарежете на дребни кубчета. Добавете ги в сместа и разбъркайте.
4. Сипете два пръста олио в тенджера и го загрейте до 180 градуса. С помощта на лъжица за сладолед загребвайте от сместа и пускайте топките в горещото олио. Пържете бухтичките от двете страни, до златисто. Изваждайте бухтичкит върху чиния, постлана с кухненска салфетка.
5. За глазурата сипете млякото в купичка и постепенно добавйте пудрата захар, като бъркате енергично с помощта на тел. Щом глазурата стане напълно гладка, поръсете с нея бухтичките докато са още топли.

Продукти

  • За бухтичките:240 г брашно 50 г захар 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 1 ч.л. канела 30 г масло 2 яйца 180 мл прясно мляко 2 ябълкиЗа глазурата:4 с.л. прясно мляко 8 с.л. пудра захарДопълнително: олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички