Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета. Нарежете хляба /може да използвате козунак, но намалете количеството захар/ на филии. Разтопете маслото.
2. В купа начупете на парчета хляба. Залейте го с прясното мляко и хубаво разбъркайте. Добавете захарта, канелата, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и яйцата. Разбъркайте хубаво. Накрая добавете разтопеното масло.
3. Намажете с масло тавичка и изсипете сместа за пудинга в нея. Заравнете и печете 1 час на 170 градуса.
4. Разбийте сметаната със захарта до твърдост. Може да я пресипете в шприц.
5. Сервирайте парче хлебен пудинг, гарниран с бита сметана.
2. В купа начупете на парчета хляба. Залейте го с прясното мляко и хубаво разбъркайте. Добавете захарта, канелата, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и яйцата. Разбъркайте хубаво. Накрая добавете разтопеното масло.
3. Намажете с масло тавичка и изсипете сместа за пудинга в нея. Заравнете и печете 1 час на 170 градуса.
4. Разбийте сметаната със захарта до твърдост. Може да я пресипете в шприц.
5. Сервирайте парче хлебен пудинг, гарниран с бита сметана.
Продукти
- 3 ябълки Йона Голд
- 1 шушулка ванилия
- 50 г масло
- 1 хляб със стафиди
- 500 мл прясно мляко
- 250 г захар
- 2 с.л. канела
- 1 яйце
За гарниране:
- 200 мл течна сметана
- 75 г захар