Хлебен пудинг с ябълки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета. Нарежете хляба /може да използвате козунак, но намалете количеството захар/ на филии. Разтопете маслото.
2. В купа начупете на парчета хляба. Залейте го с прясното мляко и хубаво разбъркайте. Добавете захарта, канелата, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и яйцата. Разбъркайте хубаво. Накрая добавете разтопеното масло.
3. Намажете с масло тавичка и изсипете сместа за пудинга в нея. Заравнете и печете 1 час на 170 градуса.
4. Разбийте сметаната със захарта до твърдост. Може да я пресипете в шприц.
5. Сервирайте парче хлебен пудинг, гарниран с бита сметана.
2. В купа начупете на парчета хляба. Залейте го с прясното мляко и хубаво разбъркайте. Добавете захарта, канелата, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и яйцата. Разбъркайте хубаво. Накрая добавете разтопеното масло.
3. Намажете с масло тавичка и изсипете сместа за пудинга в нея. Заравнете и печете 1 час на 170 градуса.
4. Разбийте сметаната със захарта до твърдост. Може да я пресипете в шприц.
5. Сервирайте парче хлебен пудинг, гарниран с бита сметана.
Продукти
- 3 ябълки Йона Голд 1 шушулка ванилия 50 г масло 1 хляб със стафиди 500 мл прясно мляко 250 г захар 2 с.л. канела 1 яйцеЗа гарниране:200 мл течна сметана 75 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимонови чийзкейкчета