Хлебен пудинг с ябълки

Хлебен пудинг с ябълки

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета. Нарежете хляба /може да използвате козунак, но намалете количеството захар/ на филии. Разтопете маслото.
2. В купа начупете на парчета хляба. Залейте го с прясното мляко и хубаво разбъркайте. Добавете захарта, канелата, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и яйцата. Разбъркайте хубаво. Накрая добавете разтопеното масло.
3. Намажете с масло тавичка и изсипете сместа за пудинга в нея. Заравнете и печете 1 час на 170 градуса.
4. Разбийте сметаната със захарта до твърдост. Може да я пресипете в шприц.
5. Сервирайте парче хлебен пудинг, гарниран с бита сметана.

Продукти

  • 3 ябълки Йона Голд
  • 1 шушулка ванилия
  • 50 г масло
  • 1 хляб със стафиди
  • 500 мл прясно мляко
  • 250 г захар
  • 2 с.л. канела
  • 1 яйце

За гарниране:

  • 200 мл течна сметана
  • 75 г захар

Свързани рецепти