Морковен чийзкейк
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сипете орехите, може да използвате и обикновени, в тавичка и ги печете 12 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
2. Почистете морковите и ги настържете на едро ренде. Намаслете две кръгли форми /диаметър 18-20 см/ и постелете дъната им с хартия за печене.
3. В купа разбийте яйцата със захарта с помощта на тел. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и канелата. В друга купа смесете бакпулвера и брашното. След това ги добавете към яйцата и разбъркайте до хомогенност. Добавете олиото на струйка, като не спирате да бъркате. Накрая добавете настърганите моркови и половината цели ядки орехи. Разбъркайте. Разпределете сместа в двете форми. Печете кейковете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. След това ги оставете добре да изстинат.
4. За глазурата разбийте мекото масло с пудрата захар с помощта на тел, до пухкавост. Добавете крем-сиренето, което трябва да е със стайна температура и разбъркайте. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, разбъркайте.
5. За крема разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете крем-сиренето със стайна температура на порции, като продължавате да разбивате. Пресипете крема в шприц с назъбен накрайник.
6. Поставете единия изстинал блат върху поднос. Нанесете половината глазура върху него. Захлупете с втория блат и нанесете останалата глазура върху повърхността на цялата торта.
7. Разрежете маракуите на половинки и издълбайте вътрешността им. Шприцовайте малки гнезда от масления крем върху кейка. Във всяко гнездо сипете от вътрешността на маракуите. Украсете с настърган на едро шоколад.
2. Почистете морковите и ги настържете на едро ренде. Намаслете две кръгли форми /диаметър 18-20 см/ и постелете дъната им с хартия за печене.
3. В купа разбийте яйцата със захарта с помощта на тел. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и канелата. В друга купа смесете бакпулвера и брашното. След това ги добавете към яйцата и разбъркайте до хомогенност. Добавете олиото на струйка, като не спирате да бъркате. Накрая добавете настърганите моркови и половината цели ядки орехи. Разбъркайте. Разпределете сместа в двете форми. Печете кейковете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. След това ги оставете добре да изстинат.
4. За глазурата разбийте мекото масло с пудрата захар с помощта на тел, до пухкавост. Добавете крем-сиренето, което трябва да е със стайна температура и разбъркайте. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, разбъркайте.
5. За крема разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете крем-сиренето със стайна температура на порции, като продължавате да разбивате. Пресипете крема в шприц с назъбен накрайник.
6. Поставете единия изстинал блат върху поднос. Нанесете половината глазура върху него. Захлупете с втория блат и нанесете останалата глазура върху повърхността на цялата торта.
7. Разрежете маракуите на половинки и издълбайте вътрешността им. Шприцовайте малки гнезда от масления крем върху кейка. Във всяко гнездо сипете от вътрешността на маракуите. Украсете с настърган на едро шоколад.
Продукти
- За морковените кейкове:400 г орехи пекан 340 г моркови 1 шушулка ванилия 260 г брашно 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 4 яйца 260 г захар 1 ч.л. канела 240 мл олиоЗа глазурата:1 шушулка ванилия 60 г масло 230 г крем-сирене 230 г пудра захарЗа масления крем:200 г меко масло 150 г пудра захар 200 г крем-сиренеДопълнително:4 плода маракуя 100 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимонови чийзкейкчета