Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сложете ореховите ядки в тавичка и ги запечете на 180 градуса за 10-12 минути.
2. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето поставете останалите продукти и ги смесете с пръсти. Постепенно омесете тесто, като си помагате с шпакла. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
3. За трохите сложете в блендер печените орехи, бисквитите и начупения шоколад. Смелете фино и добавете какаото. Разбъркайте.
4. Разточете тестото върху набрашнен плот, с дебелина 5 мм. С помощта на ринг /диаметър 12 см/ изрежете кръгчета. Намажете с масло формички за тарталети. Напаснете кръгчетата тесто във формичките. Надупчете тестото с вилица и върху него поставете парче хартия за печене, а върху нея сипете шепа зърна боб за т.нар. „сляпо печене“. Печете основата на тарталетите 12 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
5. За пълнежа наржете шоколада на ситно. Листенцата розмарин нарежете на възможно най-ситно. В тенджерка сипете сметаната и я оставете да кипне. През това време разбийте в купа яйцата със захарта. Добавете горещата сметана към яйцата, като разбърквате непрекъснато. Върнете сместа в тенджерката и бъркайте докато тя се сгъсти, без да завира. Дръпнете крема от огъня и добавете нарязаните на ситно шоколад и розмарин. Разбъркайте до получаването на лъскава и гладка смес.
6. Разпределете пълнежа върху изпечената основа на пайовете. Поставете ги в хладилник за 1 час. След това извадете пайчетата от формичките и поръсете всяко с трохи.
2. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето поставете останалите продукти и ги смесете с пръсти. Постепенно омесете тесто, като си помагате с шпакла. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
3. За трохите сложете в блендер печените орехи, бисквитите и начупения шоколад. Смелете фино и добавете какаото. Разбъркайте.
4. Разточете тестото върху набрашнен плот, с дебелина 5 мм. С помощта на ринг /диаметър 12 см/ изрежете кръгчета. Намажете с масло формички за тарталети. Напаснете кръгчетата тесто във формичките. Надупчете тестото с вилица и върху него поставете парче хартия за печене, а върху нея сипете шепа зърна боб за т.нар. „сляпо печене“. Печете основата на тарталетите 12 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
5. За пълнежа наржете шоколада на ситно. Листенцата розмарин нарежете на възможно най-ситно. В тенджерка сипете сметаната и я оставете да кипне. През това време разбийте в купа яйцата със захарта. Добавете горещата сметана към яйцата, като разбърквате непрекъснато. Върнете сместа в тенджерката и бъркайте докато тя се сгъсти, без да завира. Дръпнете крема от огъня и добавете нарязаните на ситно шоколад и розмарин. Разбъркайте до получаването на лъскава и гладка смес.
6. Разпределете пълнежа върху изпечената основа на пайовете. Поставете ги в хладилник за 1 час. След това извадете пайчетата от формичките и поръсете всяко с трохи.
Продукти
- За тестото:300 г брашно 200 г студено масло 100 г пудра захар 1 яйце 1 лимон настъргана кораЗа пълнежа:150 мл течна сметана 150 мл прясно мляко 225 г натурален шоколад 2 яйца 1 стрък розмарин 6 с.л. захарЗа трохите:100 г кафява захар 115 г натурален шоколад 85 г орехи 85 г бисквити амарети 1 ч.л. какао
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимонови чийзкейкчета