Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Изпечете чушката, главите лук и скилидките чесън, небелени във фурната за 15-20 минути на 220 градуса. Поставете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио.
2. Нарежете моркова и целината на кубчета. Задушете ги в тенджера с олио. Добавете доматеното пюре, червеното вино и толкова вода. Разбъркайте. Нарежете лютите чушки на ситно, като преди това сте отстранили семките и жилките им. Добавете ги в супата. Следва кафевия боб от консерва. /Може да сложите и сух боб, който сте накиснали от вечерта и сте му сменили водата. Тогава добавете с него и 1 л. вода./
3. Обелете печените зеленчуци. Нарежете лука и чесъна и ги пуснете в супата, а червената чушка накъсайте. Добавете стръкчета розмарин и нарязан магданоз. Захлупете и оставете супата да ври на слаб огън около 15 минути.
4. Разделете варените ребърца едно по едно и ги пуснете в супата за около 10 минути.
5. Сервирайте супата със запечен хляб, поръсен с малко зехтин.
2. Нарежете моркова и целината на кубчета. Задушете ги в тенджера с олио. Добавете доматеното пюре, червеното вино и толкова вода. Разбъркайте. Нарежете лютите чушки на ситно, като преди това сте отстранили семките и жилките им. Добавете ги в супата. Следва кафевия боб от консерва. /Може да сложите и сух боб, който сте накиснали от вечерта и сте му сменили водата. Тогава добавете с него и 1 л. вода./
3. Обелете печените зеленчуци. Нарежете лука и чесъна и ги пуснете в супата, а червената чушка накъсайте. Добавете стръкчета розмарин и нарязан магданоз. Захлупете и оставете супата да ври на слаб огън около 15 минути.
4. Разделете варените ребърца едно по едно и ги пуснете в супата за около 10 минути.
5. Сервирайте супата със запечен хляб, поръсен с малко зехтин.
Продукти
- 3 скилидки чесън 3 глави лук шалот 1 червена люта чушка 1 зелена люта чушка 1 морков 0.5 глава целина 1 с.л. доматено пюре олио 200 мл червено вино 200 г кафяв боб 1 връзка магданоз 2 стръка розмарин 500 грам варени свински ребърца сол и черен пипер 4 филии пълнозърнест хляб 1 червена чушка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/