Супа с кафяв боб и печена чушка

Супа с кафяв боб и печена чушка

Начин на приготвяне:

1. Изпечете чушката, главите лук и скилидките чесън, небелени във фурната за 15-20 минути на 220 градуса. Поставете ги в купа и ги покрийте с прозрачно фолио.
2. Нарежете моркова и целината на кубчета. Задушете ги в тенджера с олио. Добавете доматеното пюре, червеното вино и толкова вода. Разбъркайте. Нарежете лютите чушки на ситно, като преди това сте отстранили семките и жилките им. Добавете ги в супата. Следва кафевия боб от консерва. /Може да сложите и сух боб, който сте накиснали от вечерта и сте му сменили водата. Тогава добавете с него и 1 л. вода./
3. Обелете печените зеленчуци. Нарежете лука и чесъна и ги пуснете в супата, а червената чушка накъсайте. Добавете стръкчета розмарин и нарязан магданоз. Захлупете и оставете супата да ври на слаб огън около 15 минути.
4. Разделете варените ребърца едно по едно и ги пуснете в супата за около 10 минути.
5. Сервирайте супата със запечен хляб, поръсен с малко зехтин.

Продукти

  • 3 скилидки чесън
  • 3 глави лук шалот
  • 1 червена люта чушка
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 морков
  • 0.5 глава целина
  • 1 с.л. доматено пюре
  • олио
  • 200 мл червено вино
  • 200 г кафяв боб
  • 1 връзка магданоз
  • 2 стръка розмарин
  • 500 грам варени свински ребърца
  • сол и черен пипер
  • 4 филии пълнозърнест хляб
  • 1 червена чушка

Свързани рецепти