Пикантна шоколадова торта
1. Начупете шоколада на парченца и го разтопете на водна баня. Щом го дръпнете от котлона, добавете маслото и бъркайте бавно, докато то се разтопи и сместа стане гладка.
2. Отеделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с 25 г захар, до изсветляване. Добавете шоколада към  тях и разбъркайте. Добавете подправките и отново разбъркайте.
3. Белтъците разбийте в отделна купа с 25 г захар с помощта на миксер, до получаване на твърди връхчета. Добавете ги малко по малко към шоколадовата смес, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула.
4. Намаслете дъното и стените на форма с диаметър 20 см и постелете кръг от хартия за печене на дъното. Изсипете сместа и печете тортата в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути. Тортата трябва да остане сочна по средата.
5. Оставете шоколадовата торта да изстине 20 минути. Поднесете гриъгълно парче от нея с лъжица леко разбита заквасена сметана.

Продукти

  • 150 г масло 300 г натурален шоколад 5 яйца 50 г захар 1 ч.л. канела 0.5 ч.л. смлян кардамон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички