Салата с киноа и ядки
1. Сипете зеленчуков бульон или вода в тенджерка и добавете киноата. Захлупете съда и щом сместа заври, намалете силата на огъня. Варете 10-12 минути.
2. Обелете тиква цигулка или сорт Матилда, отстранете семките и нарежете на кубчета по 5 см. Сложете ги в тавичка. Поръсете с целите стръкове мащерка. Овкусете със сол и черен пипер и полейте със зехтин. Печете тиквата в предварително загрята фурна н 200 градуса 30-40 минути. Отстранете мащерката.
3. Запечете бадемите в сух тиган докато цветът им се промени, като ги разтръсквате често. Нарежете бадемите на едро. Нарежете магданоза на ситно.
4. Сипете сварената киноа в купа. Добавете парченцата печена тиква. Поръсете с част от нарязаните бадеми и магданоз. Разбъркайте.
5. Разпределете салатата в чинии. Поръсете с още ядки и магданоз и добавете кубчета фета.

Продукти

  • 500 г тиква цигулка 10 стръка мащерка 50 мл зехтин сол и черен пипер 250 мл зеленчуков бульон 125 г киноа 50 г сурови бадеми 100 г сирене фета 4 с.л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички