Ирландски джинджифилов хляб
Рецепта от: Рейчъл Алън
1. В тенджерка сипете меласата, златния сироп (може да се замени с мед) и маслото. Загрейте сместа докато маслото се разтопи.
2. В купа сипете брашното и добавете бакпулвера и содата като ги пресявате. Добавете смлените подправки, солта и захарта. Разбъркайте.
3. в друга купа разбийте яйцето и добавете прясното мляко. Добавете и сместа от меласа, златен сироп и масло. Разбъркайте. Добавете сухите съставки и разбъркайте до хомогенност.
4. Намаслете правоъгълна форма за кекс (обем 900 г) и постелете хартияз а печене на дъното и по стените и. Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 55 минути. Не отваряйте фурната преди да са минали 45 минути, тъй като хлябът ще спадне.
5. За сиропа сипете захарта, водата и нарязания на ситно захаросан джинджифил в тенджерка. Загрейте сместа на умерен огън, при непрекъснато разбъркване. Оставете сиропа да поври 5 минути, за да се сгъсти.
6. Щом извадите хляба от фурната, надупчете го с помощта на шиш и веднага залейте с горещия сироп. Оставете хляба да изстине напълно и след това го извадете от формата.
Продукти
- 60 г масло 75 г меласа 50 г златен сироп 140 г брашно 1 ч.л. сода бикарбонат 0.5 ч.л. бакпулвер 2 ч.л. смлян джинджифил 1 ч.л. канела 1 ч.л. смляно индийско орехче 100 г захар 1 щипка сол 1 яйце 125 мл прясно млякоЗа сиропа:75 г захар 2 ч.л. захаросан джинджифил 75 мл вода
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Алън
Шоколадова мус торта
Рецепти Рейчъл Алън
Сладолед с кокос и лайм
Рецепти Рейчъл Алън
Мраморен шоколадов кекс
Рецепти Рейчъл Алън
Пай с пуйка и шунка
Рецепти Рейчъл Алън
Банофи блонди
Рецепти Рейчъл Алън
Кейк с шам-фъстък
Рецепти Рейчъл Алън
Треска с пюре от бял боб и чоризо
Рецепти Рейчъл Алън
Студена супа от червено цвекло
Рецепти Рейчъл Алън
Салата с киноа и ядки
Рецепти Рейчъл Алън
Фритата с бекон, спанак и грюер