Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ирландски джинджифилов хляб

категория 0/5
1. В тенджерка сипете меласата, златния сироп (може да се замени с мед) и маслото. Загрейте сместа докато маслото се разтопи.
2. В купа сипете брашното и добавете бакпулвера и содата като ги пресявате. Добавете смлените подправки, солта и захарта. Разбъркайте. 
3. в друга купа разбийте яйцето и добавете прясното мляко. Добавете и сместа от меласа, златен сироп и масло. Разбъркайте. Добавете сухите съставки и разбъркайте до хомогенност. 
4. Намаслете правоъгълна форма за кекс (обем 900 г) и постелете хартияз а печене на дъното и по стените и. Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 55 минути. Не отваряйте фурната преди да са минали 45 минути, тъй като хлябът ще спадне.
5. За сиропа сипете захарта, водата и нарязания на ситно захаросан джинджифил в тенджерка. Загрейте сместа на умерен огън, при непрекъснато разбъркване. Оставете сиропа да поври 5 минути, за да се сгъсти.
6. Щом извадите хляба от фурната, надупчете го с помощта на шиш и веднага залейте с горещия сироп. Оставете хляба да изстине напълно и след това го извадете от формата.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Рейчъл Алън