Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мраморен шоколадов кекс

категория 0/5
1. За топинга сипете брашното в купа. Добавете захарта и нарязаното на малки кубчета студено масло. Смесете съставките с ръце до получаването на трохи. Добавете и нарязания на парченца шоколад. Разбъркайте. Дръжте топинга в хладилник.
2. За кекса разбийте маслото на ръка до получаването на крем. добавете захарта и разбийте отново. След това добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате енергично.
3. Пресейте брашното и бакпулвера над купата и разбъркайте внимателно. добавете прясното мляко и ваниловия екстракт и разбъркайте.
4. Разделете тестото на две равни части в две купи. Над едната купа пресейте какаото и разбъркайте до хомогенност.
5. Намаслете форма с подвижно дъно /диаметър 23 см/. Сипвайте по една лъжица от всяка смес, като ги редите една до друга до изчерпване на сместа. С помощта на дръжка на лъжица размесете двата вида кексова смес така, че да се получат мраморни шарки. Разпределете Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 50-60 минути.
6. Оставете кекса да изстине във формата поне 10 минути и след това го извадете. Нарежете на триъгълни парчета.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Рейчъл Алън