Мраморен шоколадов кекс
Рецепта от: Рейчъл Алън
1. За топинга сипете брашното в купа. Добавете захарта и нарязаното на малки кубчета студено масло. Смесете съставките с ръце до получаването на трохи. Добавете и нарязания на парченца шоколад. Разбъркайте. Дръжте топинга в хладилник.
2. За кекса разбийте маслото на ръка до получаването на крем. добавете захарта и разбийте отново. След това добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате енергично.
3. Пресейте брашното и бакпулвера над купата и разбъркайте внимателно. добавете прясното мляко и ваниловия екстракт и разбъркайте.
4. Разделете тестото на две равни части в две купи. Над едната купа пресейте какаото и разбъркайте до хомогенност.
5. Намаслете форма с подвижно дъно /диаметър 23 см/. Сипвайте по една лъжица от всяка смес, като ги редите една до друга до изчерпване на сместа. С помощта на дръжка на лъжица размесете двата вида кексова смес така, че да се получат мраморни шарки. Разпределете Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 50-60 минути.
6. Оставете кекса да изстине във формата поне 10 минути и след това го извадете. Нарежете на триъгълни парчета.
2. За кекса разбийте маслото на ръка до получаването на крем. добавете захарта и разбийте отново. След това добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате енергично.
3. Пресейте брашното и бакпулвера над купата и разбъркайте внимателно. добавете прясното мляко и ваниловия екстракт и разбъркайте.
4. Разделете тестото на две равни части в две купи. Над едната купа пресейте какаото и разбъркайте до хомогенност.
5. Намаслете форма с подвижно дъно /диаметър 23 см/. Сипвайте по една лъжица от всяка смес, като ги редите една до друга до изчерпване на сместа. С помощта на дръжка на лъжица размесете двата вида кексова смес така, че да се получат мраморни шарки. Разпределете Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 50-60 минути.
6. Оставете кекса да изстине във формата поне 10 минути и след това го извадете. Нарежете на триъгълни парчета.
Продукти
- 225 г меко масло 225 г захар 4 яйца 1 ч.л. ванилов екстракт 225 г брашно 2 ч.л. бакпулвер 50 мл прясно мляко 25 г какао пудра захар за поръсванеЗа топинга:125 г брашно 75 г захар 75 г студено масло 75 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Алън
Шоколадова мус торта
Рецепти Рейчъл Алън
Сладолед с кокос и лайм
Рецепти Рейчъл Алън
Пай с пуйка и шунка
Рецепти Рейчъл Алън
Банофи блонди
Рецепти Рейчъл Алън
Кейк с шам-фъстък
Рецепти Рейчъл Алън
Треска с пюре от бял боб и чоризо
Рецепти Рейчъл Алън
Ирландски джинджифилов хляб
Рецепти Рейчъл Алън
Студена супа от червено цвекло
Рецепти Рейчъл Алън
Салата с киноа и ядки
Рецепти Рейчъл Алън
Фритата с бекон, спанак и грюер