Сладолед с кокос и лайм

Сладолед с кокос и лайм

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете кокосовото и кондензираното мляко и разбъркайте. Настържете фино кората на предварително добре измитите и подсушени лаймове. Изтискайте сока им,  прецедете го и го добавете. Разбъркайте до хомогенност.
2. Пресипете сместа в стъклен съд с капак и поставете във фризер за 3-4 часа.
3. За сиропа сипете захарта и 50 мл вода в тенджерка. Оставете сместа да заври, като разбърквате от време на време. Варете сиропа 1 минута и дръпнете от огъня.
4. нарежете на ситно листата мента. В купа сипете изтискания сок от лайма и добавете ментата. Разбъркайте. Налейте горещия сироп и разбъркайте.
5. Обелете мангото и го разполовете. Отстранете костилката и нарежете на тънки резени. Поставете резените манго в топлия сироп с мента и лайм. Разбъркайте и оставете докато стане сладоледа.
6. Във висока стъклена чаша поставете топка сладолед, върху него сипете манго с ментов сироп. Поставете още една топка сладолед и завършете с резени манго.

Продукти

За сладоледа:

  • 400 мл кокосово мляко
  • 400 г кондензирано мляко
  • 3 лайма
  • настъргана кора и сок

За сиропа:

  • 50 г захар
  • 20 листа мента
  • 0.5 лайм
  • сок
  • 1 узряло манго

Свързани рецепти