Банофи блонди
Рецепта от: Рейчъл Алън
1. Пригответе бадемова пралина като сипете 100 г захар в тиган, а върху нея разпределете бадемите. Оставете захарта да се разтопи на умерен огън. разбъркайте чак щом захарта се е разтопила и е добила тъмнокарамелен цвят. Дръпнете от котлона и изсипете на един слой в тавичка, постлана с хартия за печене. Оставете сместа да изстине и да се втвърди. След това я начупете и смелете в блендер, не съвсем фино.
2. Поставете стъклена купа на водна баня и сипете в нея предварително нарязания на ситно бял шоколад и маслото. Изчакайте шоколада да се разтопи, като разбърквате от време на време. Дръпнете от огъня щом сместа стане гладка и лъскава.
3. В купата при разтопените шоколад и масло добавете предварително разбитото яйце и разбъркайте внимателно. добавете кафявата захар и ваниловия екстракт и разбъркайте. Обелете и намачкайте с вилица бананите. Добавете намачканите банани и смления бадемов пралин. Разбъркайте.
4. Добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте до хомегенност. Пресипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна форма /20х20 см/. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. Оставете сладкиша да изстине във формата 5-10 минути.
5. Извадете сладкиша и го нарежете на еднакви квадратни парчета. Подредете ги в чиния за сервиране и поръсете съвсем леко с пудра захар.
Продукти
- 100 г захар 100 г бадеми 225 г бял шоколад 100 г масло 2 банана 175 г кафява захар 2 ч.л. ванилов екстракт 225 г брашно 1 ч.л. бакпулвер щипка сол пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Алън
Шоколадова мус торта
Рецепти Рейчъл Алън
Сладолед с кокос и лайм
Рецепти Рейчъл Алън
Мраморен шоколадов кекс
Рецепти Рейчъл Алън
Пай с пуйка и шунка
Рецепти Рейчъл Алън
Кейк с шам-фъстък
Рецепти Рейчъл Алън
Треска с пюре от бял боб и чоризо
Рецепти Рейчъл Алън
Ирландски джинджифилов хляб
Рецепти Рейчъл Алън
Студена супа от червено цвекло
Рецепти Рейчъл Алън
Салата с киноа и ядки
Рецепти Рейчъл Алън
Фритата с бекон, спанак и грюер