Банофи блонди

Банофи блонди

Начин на приготвяне:

1. Пригответе бадемова пралина като сипете 100 г захар в тиган, а върху нея разпределете бадемите. Оставете захарта да се разтопи на умерен огън. разбъркайте чак щом захарта се е разтопила и е добила тъмнокарамелен цвят. Дръпнете от котлона и изсипете на един слой в тавичка, постлана с хартия за печене. Оставете сместа да изстине и да се втвърди. След това я начупете и смелете в блендер, не съвсем фино.
2. Поставете стъклена купа на водна баня и сипете в нея предварително нарязания на ситно бял шоколад и маслото. Изчакайте шоколада да се разтопи, като разбърквате от време на време. Дръпнете от огъня щом сместа стане гладка и лъскава.
3. В купата при разтопените шоколад и масло добавете предварително разбитото яйце и разбъркайте внимателно. добавете кафявата захар и ваниловия екстракт и разбъркайте. Обелете и намачкайте с вилица бананите. Добавете намачканите банани и смления бадемов пралин. Разбъркайте.
4. Добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте до хомегенност. Пресипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене квадратна форма /20х20 см/. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. Оставете сладкиша да изстине във формата 5-10 минути. 
5. Извадете сладкиша и го нарежете на еднакви квадратни парчета. Подредете ги в чиния за сервиране и поръсете съвсем леко с пудра захар.

Продукти

  • 100 г захар
  • 100 г бадеми
  • 225 г бял шоколад
  • 100 г масло
  • 2 банана
  • 175 г кафява захар
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 225 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти