1. Накиснете маслините в студена вода или ги измийте продължително време под течаща вода, за да се обезсолят. След това извадете костилките им.
2. Нарежете лука на кръгчета, а магданоза и орехите - на ситно. Смесете ги направо върху дъската. Добавете маслините и разбъркайте отново.
3. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Добавете ги към сместа. Полейте със сироп от нар и разбъркайте добре.
4. Пресипете сместа в купа и я оставете в хладилник да се охлади. При сервиране полейте с тънка струйка зехтин и поръсете съвсем малко сол.

Продукти

  • 250 г дребни зелени маслини 5 стръка пресен лук 0.5 връзка магданоз шепа орехи 2 скилидки чесън зехтин сос от нар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички