Пиаз с маслини
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Накиснете маслините в студена вода или ги измийте продължително време под течаща вода, за да се обезсолят. След това извадете костилките им.
2. Нарежете лука на кръгчета, а магданоза и орехите - на ситно. Смесете ги направо върху дъската. Добавете маслините и разбъркайте отново.
3. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Добавете ги към сместа. Полейте със сироп от нар и разбъркайте добре.
4. Пресипете сместа в купа и я оставете в хладилник да се охлади. При сервиране полейте с тънка струйка зехтин и поръсете съвсем малко сол.
2. Нарежете лука на кръгчета, а магданоза и орехите - на ситно. Смесете ги направо върху дъската. Добавете маслините и разбъркайте отново.
3. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Добавете ги към сместа. Полейте със сироп от нар и разбъркайте добре.
4. Пресипете сместа в купа и я оставете в хладилник да се охлади. При сервиране полейте с тънка струйка зехтин и поръсете съвсем малко сол.
Продукти
- 250 г дребни зелени маслини 5 стръка пресен лук 0.5 връзка магданоз шепа орехи 2 скилидки чесън зехтин сос от нар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска