Печен ананас с мед
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Отрежете дъното на ананаса и го поставете изправен върху дъска. Обелете го. Отрежете и короната му, но я запазете. След това направете коси разрези, за да премахнете черните точки по него. Издълбайте вътрешността му с помощта на уред за почистване на ябълки.
2. Във вътрешността поставете разрязаните на половина по дължина шушулки ванилия, пръчките канела и стръкчетата розмарин.
3. Разтопете маслото в тавичката, в която ще печете и изпържете целия ананас от всички страни, докато покафенее.
4. Полейте ананаса с мед и го изпечете за 45 минути на 160 градуса.
5. За карамеления сос сложете в тенджера водата и захарта. Варете докато захарта се разтопи, след това намалете котлона и оставете соса да къкри до получаване на светлокафяв цвят. Добавете предварително затоплената сметана и оставете да къкри до получаване на гладък сос.
6. Сервирайте ананаса изправен в чиния. Залейте го с карамелен сос и гарнирайте с топки ванилов сладолед и бита сметана. Поставете короната му обратно.
2. Във вътрешността поставете разрязаните на половина по дължина шушулки ванилия, пръчките канела и стръкчетата розмарин.
3. Разтопете маслото в тавичката, в която ще печете и изпържете целия ананас от всички страни, докато покафенее.
4. Полейте ананаса с мед и го изпечете за 45 минути на 160 градуса.
5. За карамеления сос сложете в тенджера водата и захарта. Варете докато захарта се разтопи, след това намалете котлона и оставете соса да къкри до получаване на светлокафяв цвят. Добавете предварително затоплената сметана и оставете да къкри до получаване на гладък сос.
6. Сервирайте ананаса изправен в чиния. Залейте го с карамелен сос и гарнирайте с топки ванилов сладолед и бита сметана. Поставете короната му обратно.
Продукти
- 1 ананас 2 шушулки ванилия 2 канелени пръчки 2 стръка розмарин 100 г масло 4 с.л. мед 125 мл подсладена течна сметана 0.5 кг ванилов сладоледЗа карамеления сос:50 мл вода 200 г захар 200 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери