Начин на приготвяне:
1. Сварете ньоките според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете доматеното пюре и разбъркайте в продължение на 1 минута. Добавете белените домати и овкусете със сол и черен пипер. Оставете соса да ври 15 минути на умерен огън.
3. Сипете доматения сос в тавичка. добавете ньоките, а отгоре накъсайте моцарелата на парченца . Печете ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути, докато моцарелата се разтопи.
4. За салатата нарежете лука на едро, под диагонал. Нарежете репичките, ако листата им са пресни, използвайте и тях. Листата зелена салата накъсайте или сложете цели. В купа направете първо дресинга като разбъркайте добре горчицата, балсамовий оцет, кърито и зехтина. Добавете зеленчуците и разбъркайте.
2. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете доматеното пюре и разбъркайте в продължение на 1 минута. Добавете белените домати и овкусете със сол и черен пипер. Оставете соса да ври 15 минути на умерен огън.
3. Сипете доматения сос в тавичка. добавете ньоките, а отгоре накъсайте моцарелата на парченца . Печете ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути, докато моцарелата се разтопи.
4. За салатата нарежете лука на едро, под диагонал. Нарежете репичките, ако листата им са пресни, използвайте и тях. Листата зелена салата накъсайте или сложете цели. В купа направете първо дресинга като разбъркайте добре горчицата, балсамовий оцет, кърито и зехтина. Добавете зеленчуците и разбъркайте.
Продукти
За ньоки:
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 70 г доматено пюре
- 800 г белени домати
- 1 кг ньоки
- 250 г моцарела
- 100 г пармезан
За салатата:
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. балсамов оцет
- 1 ч.л. горчица
- 0.5 ч.л. къри
- 1 връзка репички
- 1 връзка пресен лук
- 0.5 зелена салата