Ньоки ала Сорентина

Ньоки ала Сорентина

Начин на приготвяне:

1. Сварете ньоките според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в дълбок тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете доматеното пюре и разбъркайте в продължение на 1 минута. Добавете белените домати и овкусете със сол и черен пипер. Оставете соса да ври 15 минути на умерен огън.
3. Сипете доматения сос в тавичка. добавете ньоките, а отгоре накъсайте моцарелата на парченца . Печете ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути, докато моцарелата се разтопи.
4. За салатата нарежете лука на едро, под диагонал. Нарежете репичките, ако листата им са пресни, използвайте и тях. Листата зелена салата накъсайте или сложете цели. В купа направете първо дресинга като разбъркайте добре горчицата, балсамовий оцет, кърито и зехтина. Добавете зеленчуците и разбъркайте.

Продукти

За ньоки:

  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 70 г доматено пюре
  • 800 г белени домати
  • 1 кг ньоки
  • 250 г моцарела
  • 100 г пармезан

За салатата:

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 1 ч.л. горчица
  • 0.5 ч.л. къри
  • 1 връзка репички
  • 1 връзка пресен лук
  • 0.5 зелена салата

Свързани рецепти