Вегетарианска лазаня болонезе

Вегетарианска лазаня болонезе

Начин на приготвяне:

1. За соса настържете моркова и стръка селъри. Нарежете на ситно лука и чесъна. Залейте соевата кайма с гореща вода.
2. Запържете лука, чесъна, моркова и селърите в загрят тиган с малко олио за няколко минути. Добавете набъбналата кайма и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете пасираните домати /passata/. Накрая поръсете с цели листа босилек.
3. Пуснете корите лазаня в голяма тенджера с подсолена вряща вода за 5 минути. Внимавайте да не се слепнат. Прецедете ги и ги измийте с течаща вода. Наредете корите върху суха кърпа.
4. Нарежете патладжана на продълговати филии. Намажете ги от двете страни със зехтин с помощта на четка. Запечете патладжаните в грил-тиган, по 3 минути от всяка страна или докато получат шарки.
5. На дъното на дълбока тавичка разстелете 1/4 от соса. Върху него наредете един пласт кори лазаня. Върху корите отново разстелете сос, още 1/4. Върху соса наредете филиите патладжан, върху тях кръгчета моцарела. Нанесете третата част сос и покрийте с ред кори. Сложете последната част сос, а върху него останалите патладжани и моцарела. Поръсете с настърган пармезан.
6. Запечете лазанята в предварително загрята фурна на 200 градуса за 8 минути.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 1 стрък селъри
  • олио
  • 360 г соева кайма
  • 500 мл пасирани домати
  • 0.5 връзка босилек
  • 250 г кори за лазаня
  • зехтин
  • 2 патладжана
  • 2 топки моцарела
  • 100 г настърган пармезан

Свързани рецепти