Спагети с рикота кюфтенца в доматен сос
Рецепта от: Роберта Пание
1. Сварете спагетите във вряща подсолена вода според указанията на пакета. Прецедете ги и ги поръсете с малко зехтин.
2. За соса обелете и нарежете на ситно чесъна и лука. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на ситно, може да използвате и половин суха люта чушка. В по-дълбок тиган запържете лука и 1/3 от чесъна за минута. Добавете лютата чушка и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
3. Добавете бялото вино. Щом то се изпари, добавете пасираните домати. Разрежете чери доматчетата на половинки и ги добавете в соса. Гответе соса 10 минути.
4. За кюфтенцата от рикота нарежете магданоза на ситно и го сложете в купа заедно с нарязания чесън. Нарежете филиите хляб на ситно и ги добавете в купата. Добавете настърганото сирене пекорино или балкански кашкавал, рикотата, яйцата и брашоното. Омесете сместа с ръце.
5. Намажете със зехтин ръцете си и оформете кюфтенца от сместа, като ги въртите между дланите си. Поставете кюфтенцата в соса и ги покрийте с част от него. Оставете ги да врат в соса 10 минути. Накрая добавете цели листа босилек.
6. Сипете спагети в чиния и ги залейте с доматен сос и кюфтенца.
2. За соса обелете и нарежете на ситно чесъна и лука. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на ситно, може да използвате и половин суха люта чушка. В по-дълбок тиган запържете лука и 1/3 от чесъна за минута. Добавете лютата чушка и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
3. Добавете бялото вино. Щом то се изпари, добавете пасираните домати. Разрежете чери доматчетата на половинки и ги добавете в соса. Гответе соса 10 минути.
4. За кюфтенцата от рикота нарежете магданоза на ситно и го сложете в купа заедно с нарязания чесън. Нарежете филиите хляб на ситно и ги добавете в купата. Добавете настърганото сирене пекорино или балкански кашкавал, рикотата, яйцата и брашоното. Омесете сместа с ръце.
5. Намажете със зехтин ръцете си и оформете кюфтенца от сместа, като ги въртите между дланите си. Поставете кюфтенцата в соса и ги покрийте с част от него. Оставете ги да врат в соса 10 минути. Накрая добавете цели листа босилек.
6. Сипете спагети в чиния и ги залейте с доматен сос и кюфтенца.
Продукти
- 300 г спагети 3 скилидки чесън 1 глава лук 1 червена люта чушка 250 г чери домати зехтин 100 мл бяло вино 500 мл пасирани домати 0.5 връзка магданоз 3 филии стар бял хляб 2 яйца 200 г брашно 250 г рикота 100 г настъргано сирене пекорино 0.5 връзка босилек сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Роберта Пание
Италиански кюфтета с киноа
Рецепти Роберта Пание
Телешки стек с карамелизиран лук
Рецепти Роберта Пание
Ньоки ала Сорентина
Рецепти Роберта Пание
Спагети с кюфтенца и доматен сос
Рецепти Роберта Пание
Вегетарианска лазаня болонезе
Рецепти Роберта Пание
Хрупкаво пилешко филе със салата от червено цвекло
Рецепти Роберта Пание
Супа от тиквички с брускети
Рецепти Роберта Пание
Тостада със сьомга
Рецепти Роберта Пание
Фусили с гъбен сос с горгонзола
Рецепти Роберта Пание
Сициалиански кускус с пълнени домати