Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите във вряща подсолена вода според указанията на пакета. Прецедете ги и ги поръсете с малко зехтин.
2. За соса обелете и нарежете на ситно чесъна и лука. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на ситно, може да използвате и половин суха люта чушка. В по-дълбок тиган запържете лука и 1/3 от чесъна за минута. Добавете лютата чушка и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
3. Добавете бялото вино. Щом то се изпари, добавете пасираните домати. Разрежете чери доматчетата на половинки и ги добавете в соса. Гответе соса 10 минути.
4. За кюфтенцата от рикота нарежете магданоза на ситно и го сложете в купа заедно с нарязания чесън. Нарежете филиите хляб на ситно и ги добавете в купата. Добавете настърганото сирене пекорино или балкански кашкавал, рикотата, яйцата и брашоното. Омесете сместа с ръце.
5. Намажете със зехтин ръцете си и оформете кюфтенца от сместа, като ги въртите между дланите си. Поставете кюфтенцата в соса и ги покрийте с част от него. Оставете ги да врат в соса 10 минути. Накрая добавете цели листа босилек.
6. Сипете спагети в чиния и ги залейте с доматен сос и кюфтенца.

Продукти

  • 300 г спагети
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 червена люта чушка
  • 250 г чери домати
  • зехтин
  • 100 мл бяло вино
  • 500 мл пасирани домати
  • 0.5 връзка магданоз
  • 3 филии стар бял хляб
  • 2 яйца
  • 200 г брашно
  • 250 г рикота
  • 100 г настъргано сирене пекорино
  • 0.5 връзка босилек
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти