Кюфтета на фурна с моцарела
1. Начупете двете филии бял хляб в купа. Залейте го с прясното мляко и го оставете за няколко минути.
2. Нарежете магданоза на ситно и го добавете в купата. Ппасирайте чесъна. Овкусете със сол и черен пипер сместа и я омесете с ръце. С мокри ръце оформете хубави кръгли потчета с големината на пинг-понг. Пържете кюфтенцата в загрят тиган с малко зехтин, като ги обръщате. Достатъчни са им по 3 минути.
3. Подредете изпържените кюфтенца в тавичка. Върху тях начупете топката моцарела, половината чери домати, разрязани на половинки и маслините. Запечете ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Готовото ястие поръсете с листа босилек.
4. Препечете филийките хляб. Смесете зелената салата с останалите чери доматчета. Овкусете със сол, балсамов оцет и зехтин. Разбъркайте. 5. Поднесете запечените кюфтенца със салата и препечен хляб.

Продукти

  • 2 филии бял хляб 80 мл прясно мляко 1 връзка магданоз 3 скилидки чесън 500 г телешка кайма 2 с.л. зехтин 1 топка моцарела 150 г зелени маслини без костилки 500 г чери доматчета 1 с.л. балсамов оцет 3 с.л. зехтин 100 г смесена зелена салата

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички