Хрупкаво пилешко филе със салата от червено цвекло

Хрупкаво пилешко филе със салата от червено цвекло

Начин на приготвяне:

1. За коричката нарежете на кубчета хляба и го сложете в блендер. Добавете листенцата риган и мащерка и овкусете със сол и черен пипер. Добавете мекото масло и пасирайте всичко.
2. Разрежете всяко парче пилешко месо на две по-тънки, по хоризонтал, с помощта на остър нож. Подредете парчетата пилешки гърди в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете с малко сол и черен пипер. Върху всяко парче месо нанесете слой от сместа с хляб. Печете месото в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
3. Обелете главите цвекло. Нарежете ги на филии, след това на ивички, след това на кубчета. Сложете цвеклото в купа. Настържете фино кората на лимона и изтискайте сока на половината лимон. Разбъркайте. Добавете заквасената сметана, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
4. Измитата и подсушена тиквичка нарежете на тънки дълги ленти, с помощта на белачка за зеленчуци. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте и оставете салатата да престои десетина минути.
5. Сервирайте хрупкаво печено филе, гарнирано със салата от червено цвекло и ленти от тиквички.

Продукти

  • 6 филии пълнозърнест хляб
  • 0.5 връзка риган
  • 0.5 връзка мащерка
  • 50 г масло
  • 4 пилешки гърди без кожа
  • 3 глави червено цвекло
  • 1 тъмнозелена тиквичка
  • 1 лимон
  • сок и настъргана кора
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Свързани рецепти