Сициалиански кускус с пълнени домати
Рецепта от: Роберта Пание

1. Сипете кускуса в голяма купа. Накълцайте ядките шамфъстък и ги добавете и тях. Залейте с гореща вода и покрийте купата с чиния за 5 минути.
2. Нарежете магданоза на ситно, а руколата по-наедро. Пресният лук нарежете на колелца.
3. Разбъркайте задушения кускус и добавете нарязаните зелени подправки. Изтискайте сока на лимона и овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
4. Вземете месести домати и им отрежете капачета. Издълбайте вътрешността им със семките с помощта на лъжица. В купа накъсайте мекото козе сирене и моцарелата, добавете кедровите ядки и листата риган. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
5. Сипете 2-3 с.л. зехтин на дъното на тавичка. Напълнете доматите със сместа от сирена и ги подредете в тавичката. Печете доматите в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
6. Сервирайте печен пълнен домат със сицилиански кускус.
Продукти
- За пълнените домати:
- 4 големи домата
- 1 топка биволска моцарела
- 200 г меко козе сирене
- 0.5 връзка пресен риган
- 65 г кедрови ядки
- зехтин
- За кус-куса:
- 500 мл вода
- 100 г ядки шам-фъстък
- 250 г арабски кускус
- 5 стръка пресен лук
- 1 връзка магданоз
- 75 г рукола
- 1 лимон
- сок
- 4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили