Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Италиански кюфтета с киноа

категория 0/5
1. Сварете киноата според указанията на пакета, като добавите във водата 2 цели стръка риган. Сварената киноа овкусете със сол, черен пипер и зехтин
2. За кюфтетата сложете в купа каймата, нарязаните на ситно листа риган и магданоз, галетата, яйцето и фино настърганото пекорино. Обелете 1 скилидка чесън и я смачкайте с преса направо в купата. Овкусете с малко сол и повече черен пипер. Омесете добре каймата.
3. Загрейте 2-3 с.л. в дълбок тиган. Оформете кръгли  кюфтета с големината на топки за пинг-понг. Пържете ги 5 минути, от двете страни, до златисто. Извадете ги в чиния.
4. В същия тиган сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете нарязаната на кубчета чушка. След минута добавете и разрязаните на половинки чери домати. Овкусете със сол и черен пипер. Щом доматите омекнат, добавете доматеното пюре. Разбъркайте и добавете малко вода. Накъсайте листата босилек и гответе 10 минути. Дръпнете от огъня и пасирайте леко соса, не до гладкост.
5. Върнете соса на котлона и поднедете кюфтенцата в него. Гответе 5 минути.
6. Сервирайте киноа за основа, а върху тях кюфтенца с доматен сос. Поръсете с малко настъргано пекорино и листа босилек.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Роберта Пание