Начин на приготвяне:

1. Отрстранете листата и твърдата част на царевиците. Разержете ги на две и ги подредете в единия край на тавичка. До тях поставете почистения, измит и нарязан на парчета стрък праз. Разрежете на две по дължина стръковете броколи. Подредете ги в тавичката. Поставете и цялата клонка чери домати.
2. Обелете и нарежете на филийки скилидките чесън. Поръсете ги върху зеленчуците заедно с листенцата мащерка. Поръсете със зехтин и печете зеленчуците в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути, като ги обърнете веднъж по време на печенето.
3. Разрежете всяко парче сьомга на две, по дължина. Поръсете рибата с малко зехтин и го втрийте хубаво в нея.
4. Загрейте грил-тиган и поставете парчетата сьомга с кожата надолу. Печете по 2 минути от всяка страна.
5. Загрейте тиган и сипете в него 1-2 с.л. зехтин. Запържете тортилите една по една, от двете страни, до хрупкавост.
6. В чиния поставете хрупкава тортия. Върху нея подредете печени зеленчуци - половин царевица, парче праз, няколко стръка броколи и няколко доматчета. Върху тях поставете две тънки парчета печена сьомга. Поръсете рибата и зеленчуците с лимонов сок. Украсете със стръкчета копър.

Продукти

  • 1 стрък праз
  • 2 царевици
  • 200 г младо броколи
  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзка мащерка
  • 250 г чери домати
  • зехтин
  • 500 г филе от сьомга с кожа
  • 4 пълнозърнести тортили
  • 1 лимон
  • 1 връзка копър

Свързани рецепти