Лесен безглутенов хляб

Лесен безглутенов хляб

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете четирите вида брашно /може да използвате и 500 г готова смес от безглутенови брашна/. Добавете солта и бакпулвера и разбъркайте.
2. Направете кладенче в брашната и в него добавете мътеницата. Разбъркайте до хомогенност.
3. Пресипете тестото в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна кексова форма /30 см/. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути.

Продукти

  • 150 г брашно от елда
  • 150 г царевично брашно
  • 100 г оризово брашно
  • 100 г бадемово брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 400 мл мътеница или кисело мляко
  • 3 ч.л. бакпулвер без глутен

Свързани рецепти