Лимонови чийзкейкчета

Лимонови чийзкейкчета

Начин на приготвяне:

1. За кексовото тесто разбийте маслото със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате до абсорбирането му. Настържете фино кората на предварително измития лайм или лимон и изтискайте сока. Разбъркайте.
2. Смесете брашното с бакпулвера и солта и разбъркайте. Добавете към маслената смес на два пъти и разбийте до хомогенност. Пресипете кексовата смес в шприц с гладък накрайник.
3. За пълнежа за чийзкейк разбъркайте  в купа с помощта на шпатула крем-сиренете заедно със захарта, яйцето, настърганата кора и сока на лайм или лимон - до хомогенност. Нарежете бисквитите кантучини на ситно и ги добавете в сместа. Разбъркайте.
4. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини. На дъното на всяка кошничка шприцовайте от кексовата смес - едно стискане. След това сложете 1-2 с.л. пълнеж и шприцовайте още тесто. Печете мъфините в предварително загрята фурна на 175 градуса 25 минути.
5. За крема сипете в тенджерка половината кокосово мляко с половината захар и разбърквайте докато сместа заври. В купа разбийте жълтъците с останалата захар и кокосовия ликьор /по желание/. Добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Към жълтъците добавете на тънка струйка горещото кокосово мляко, като разбивате енергично. Пресипете цялата смес в тенджерката. Бъркайте крема докато се сгъсти, около 2 минути. Пресипете крема върху метален поднос и го разстелете. Покрийте с прозрачно фолио и оставете крема да изстине.
6. Разбийте мекото масло и пудрата захар за крема с помощта на миксер, до пухкавост. Разбъркайте охладения кокосов крем и го добавете на няколко порции към сместа от масло и захар. Разбийте до хомогенност. Пресипете крема в шприц с назъбен накрайник.
7. За ментовата захар отделете листата мента и ги измийте и подсушете добре. Сложете ги в блендер заедно със захарта и смелете едро.
8. Извадете изстиналите кексчета от формата. Шприцовайте крем върху всяко. Поръсете с ментова захар. 

Продукти

За кексчетата:

  • 200 г меко масло
  • 200 г захар
  • 1 с.л. ванилова захар
  • 3 яйца
  • 0.5 био лимон
  • настъргана кора и сок
  • 200 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол

За пълнежа:

  • 200 г крем-сирене
  • 50 г захар
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 1 яйце
  • 100 г кантучини

За крема:

  • 250 мл кокосово мляко
  • 25 мл кокосов ликьор
  • 50 г захар
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. брашно
  • 250 г масло
  • 60 г пудра захар

Допълнително:

  • 4 с.л. захар
  • 1 връзка мента

Свързани рецепти