Кюфтенца от скариди и морски копър
1. Бланширайте стръковете морски копър в тенджера с вряща подсолена вода за 1-2 минути. След това веднага прехвърлете копъра в купа със студена вода, за да запазите цвета му.
2. Почистете копъра и го отцедете върху кухненска хартия. След това го нарежете на ситно и го прехвърлете в голяма купа.
3. Обелете скилидките чесън и ги счукайте на паста в хаванче. Добавете чесъна към копъра заедно с яйцата и скаридите. Добавете брашното и настържете фино лимоновата кора. Разбъркайте сместа до хомогенност.
4. Загрейте 1-2 пръста зехтин в дълбок тиган. С помощта на две лъжици сипвайте по малко от сместа в мазнината. Пържете до златисто, от всички страни. Готовите кюфтенца извадете в чиния, постлана с кухненска хартия.
5. Сервирайте кюфтенцата от скариди, гарнирани с резени лимон.

Продукти

  • 2 връзки морски копър 8 скилидки чесън сол 2 яйца 200 г белени скариди 2 с.л. брашно 1 лимон настъргана кора зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички