Начин на приготвяне:

1. Обелете скилидките чесън.
2. В тенджерка сипете млякото и захарта и бъркайте докато тя се разтвори.
3. Промушете по една дървена клечка във всяка скилидка чесън. След това я извадете и пуснете скилидките в млякото. Варете на слаб огън, до омекване. Извадете скилидките от млякото и ги оставете да изстинат. Набучете ги на клечките, подредете ги ви чиния и ги охладете в хладилник.
4. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Потопете всяка скилидка в разтопения шоколад така, че той да я покрие цялата. Подредете скилидките в чиния и ги поставете в хладилник.

Продукти

  • 1 глава чесън
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 ч.л. захар
  • 100 г натурален шоколад 80%

Свързани рецепти