Чесън с мляко и шоколад
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Обелете скилидките чесън.
2. В тенджерка сипете млякото и захарта и бъркайте докато тя се разтвори.
3. Промушете по една дървена клечка във всяка скилидка чесън. След това я извадете и пуснете скилидките в млякото. Варете на слаб огън, до омекване. Извадете скилидките от млякото и ги оставете да изстинат. Набучете ги на клечките, подредете ги ви чиния и ги охладете в хладилник.
4. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Потопете всяка скилидка в разтопения шоколад така, че той да я покрие цялата. Подредете скилидките в чиния и ги поставете в хладилник.
2. В тенджерка сипете млякото и захарта и бъркайте докато тя се разтвори.
3. Промушете по една дървена клечка във всяка скилидка чесън. След това я извадете и пуснете скилидките в млякото. Варете на слаб огън, до омекване. Извадете скилидките от млякото и ги оставете да изстинат. Набучете ги на клечките, подредете ги ви чиния и ги охладете в хладилник.
4. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Потопете всяка скилидка в разтопения шоколад така, че той да я покрие цялата. Подредете скилидките в чиния и ги поставете в хладилник.
Продукти
- 1 глава чесън 2 ч.ч. прясно мляко 2 ч.л. захар 100 г натурален шоколад 80%
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска