Чийзкейк без печене - 3 рецепти

Сряда 31 юли

Снимка: iStock
Чийзкейк без печене - 3 рецепти

 

ШОКОЛАДОВ ЧИЙЗКЕЙК С ЛЕШНИКОВ КРЕМ

12 порции, 15 минути + 1 нощ за охлаждане

 

 

Никой няма да отгатне, че този лесен, кремообразен на вкус чийзкейк без печене, съдържа само 4 съставки – идеален за вечерно парти.

 

Продукти:

200 г натурален корнфлейкс с мед

2 х 400 г бурканчета шоколадово-лешников крем за мазане

360 г пълномаслено крем-сирене

1 с.л. печени и нарязани лешници

 

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете корнфлейкса и ½ бурканче шоколадово-лешников крем. Разбъркайте до хомогенност. Изсипете сместа на дъното на форма с пружина (диаметър 23 см) и я разпределете равномерно, като я притискате.

2. В друга купа разбийте крем-сиренето до гладкост. Добавете останалия шоколадово-лешников крем и разбъркайте. Изсипете сместа върху основата и разпределете равномерно. Увийте формата с прозрачно фолио и поставете във фризер за 1 нощ.

3. Извадете чийзкейка от фризера ½ час преди да го сервирате. Нарежете на триъгълни парчета и поднесете с поръсени нарязани лешници.

Съхранявайте чийзкейка до 1 месец във фризера.

 

МАЛИНОВ ЧИЙЗКЕЙК

10-12 порции, 30 минути + 6 часа охлаждане

 

 

Направете по свой вкус този чийзкейк с малини без печене, като добавите бял шоколад, кисело мляко или маскарпоне, или пък замените бисквитите „Дижестив“ с маслени, за още по-богат вкус.

 

Продукти:

300 г бисквити „Дижестив“

100 г безсолно масло (разтопено)

500 г пълномаслено крем-сирене

100 г захар

1 ч.л. ванилов екстракт

300 мл пълномаслена течна сметана

300 г малини

пудра захар

 

Начин на приготвяне:

1. Пасирайте начупените бисквити в кухненски робот или ги натрошете като ги поставите в найлоново пликче и ги удряте с точилка. Пресипете сместа в купа и добавете охладеното разтопено масло. Разбъркайте докато се получи песъчлива смес. Изсипете сместа във форма с пружина (диаметър 20 см), разпределете я равномерно и я притиснете. Поставете в хладилник, докато приготвяте пълнежа.

2. В купа сипете крем-сиренето, захарта, ванилията и разбъркайте с помощта на миксер до кремообразност. Добавете 2/3 от предварително измитите и отцедени малини и разбъркайте, като притискате леко плодовете, за да отделят от сока си.

3. Изсипете крема върху охладената основа и изравнете сместа. Поставете в хладилник за поне 6 часа или за цяла нощ. Чийзкейкът може да бъде приготвен до 2 дни предварително. За да сервирате, внимателно отстранете пружината, поръсете с останалите цели малини и с малко пудра захар, по желание.

ВЕГАН ЛИМОНОВ ЧИЙЗКЕЙК

12 порции, 15 минути

 

 

Този лесен за приготвяне чийзкейк без печене не съдържа млечни продукти, глутен и захар. За подсладител е използван малко сироп от агаве.

 

За основата:

30 г кокосово масло

100 г бланширани бадеми

100 г меки фурми (без костилки)

 

За пълнежа:

300 г ядки кашу

2 ½  с.л. сироп от агаве

50 г кокосово масло

150 мл бадемово мляко

2 лимона, кора и сок

 

Начин на приготвяне:

1. Поставете ядките кашу в голяма купа и ги залейте с гореща вода. Оставете ги да се накиснат за 1 час.

2. В кухненски робот или блендер пасирайте продуктите за основата. Намажете с кокосово масло форма с пружина (диаметър 23 см) и изсипете в нея сместа за основата. Притиснете добре и поставете в хладилник за 30 минути.

3. Прецедете кашуто и го сложете в почистен кухненски робот. Добавете останалите съставки за пълнежа, като запазите ¼ от настърганата лимонова кора, разстлана върху кухненска хартия и блендирайте до гладкост. Изсипете пълнежа върху основата, изравнете го и поставете чийзкейка в хладилник за около 2 часа.

4. Преди да сервирате, поръсете с отделената настъргана лимонова кора.

 

Източник: https://www.bbcgoodfood.com/