Чийзкейк без печене - 3 рецепти
Сряда 31 юли
ШОКОЛАДОВ ЧИЙЗКЕЙК С ЛЕШНИКОВ КРЕМ
12 порции, 15 минути + 1 нощ за охлаждане
Никой няма да отгатне, че този лесен, кремообразен на вкус чийзкейк без печене, съдържа само 4 съставки – идеален за вечерно парти.
Продукти:
200 г натурален корнфлейкс с мед
2 х 400 г бурканчета шоколадово-лешников крем за мазане
360 г пълномаслено крем-сирене
1 с.л. печени и нарязани лешници
Начин на приготвяне:
1. В купа сипете корнфлейкса и ½ бурканче шоколадово-лешников крем. Разбъркайте до хомогенност. Изсипете сместа на дъното на форма с пружина (диаметър 23 см) и я разпределете равномерно, като я притискате.
2. В друга купа разбийте крем-сиренето до гладкост. Добавете останалия шоколадово-лешников крем и разбъркайте. Изсипете сместа върху основата и разпределете равномерно. Увийте формата с прозрачно фолио и поставете във фризер за 1 нощ.
3. Извадете чийзкейка от фризера ½ час преди да го сервирате. Нарежете на триъгълни парчета и поднесете с поръсени нарязани лешници.
Съхранявайте чийзкейка до 1 месец във фризера.
МАЛИНОВ ЧИЙЗКЕЙК
10-12 порции, 30 минути + 6 часа охлаждане
Направете по свой вкус този чийзкейк с малини без печене, като добавите бял шоколад, кисело мляко или маскарпоне, или пък замените бисквитите „Дижестив“ с маслени, за още по-богат вкус.
Продукти:
300 г бисквити „Дижестив“
100 г безсолно масло (разтопено)
500 г пълномаслено крем-сирене
100 г захар
1 ч.л. ванилов екстракт
300 мл пълномаслена течна сметана
300 г малини
пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Пасирайте начупените бисквити в кухненски робот или ги натрошете като ги поставите в найлоново пликче и ги удряте с точилка. Пресипете сместа в купа и добавете охладеното разтопено масло. Разбъркайте докато се получи песъчлива смес. Изсипете сместа във форма с пружина (диаметър 20 см), разпределете я равномерно и я притиснете. Поставете в хладилник, докато приготвяте пълнежа.
2. В купа сипете крем-сиренето, захарта, ванилията и разбъркайте с помощта на миксер до кремообразност. Добавете 2/3 от предварително измитите и отцедени малини и разбъркайте, като притискате леко плодовете, за да отделят от сока си.
3. Изсипете крема върху охладената основа и изравнете сместа. Поставете в хладилник за поне 6 часа или за цяла нощ. Чийзкейкът може да бъде приготвен до 2 дни предварително. За да сервирате, внимателно отстранете пружината, поръсете с останалите цели малини и с малко пудра захар, по желание.
ВЕГАН ЛИМОНОВ ЧИЙЗКЕЙК
12 порции, 15 минути
Този лесен за приготвяне чийзкейк без печене не съдържа млечни продукти, глутен и захар. За подсладител е използван малко сироп от агаве.
За основата:
30 г кокосово масло
100 г бланширани бадеми
100 г меки фурми (без костилки)
За пълнежа:
300 г ядки кашу
2 ½ с.л. сироп от агаве
50 г кокосово масло
150 мл бадемово мляко
2 лимона, кора и сок
Начин на приготвяне:
1. Поставете ядките кашу в голяма купа и ги залейте с гореща вода. Оставете ги да се накиснат за 1 час.
2. В кухненски робот или блендер пасирайте продуктите за основата. Намажете с кокосово масло форма с пружина (диаметър 23 см) и изсипете в нея сместа за основата. Притиснете добре и поставете в хладилник за 30 минути.
3. Прецедете кашуто и го сложете в почистен кухненски робот. Добавете останалите съставки за пълнежа, като запазите ¼ от настърганата лимонова кора, разстлана върху кухненска хартия и блендирайте до гладкост. Изсипете пълнежа върху основата, изравнете го и поставете чийзкейка в хладилник за около 2 часа.
4. Преди да сервирате, поръсете с отделената настъргана лимонова кора.
Източник: https://www.bbcgoodfood.com/